Напрежението в пловдивското село продължава да нараства след като вчера бяха задържани двама млади мъже, граждани на селото, за които се смята, че са участвали в укриването на тялото на жертвата.

Жителите на селото излязоха на протест за втори пореден ден с призив за справедлива присъда за убиеца и всички замесени в убийството на 24-годишният Димитър.

Вчера двама близнаци Валентин Д. и Борислав Д. бяха задържани от полицията с обвинения, че са помогнали да убиеца да скрие трупа и да прикрие следите си.

Жестокото убийство на млад мъж потресе Цалапица

Припомняме, че на 26 юли в покрайнините на селото под строителни отпадъци беше намерено тялото на 24-годишният Димитър Малинов. Младежът е обявен за изчезнал на 22 юли, когато е обявен и за общонационално издирване.

Сигналът е подаден от баща му, който не успява да се свърже с Димитър от 20 юли, когато младежа напуска дома си. След претърсване на землището на селото, тялото на млади мъж е открито. Установява се, че убийството е извършено по особено жесток начин. По тялото на жертвата има множество синини и наварявания, които показват, че младият мъж е бил пребит.

Веднага е започнато разследване по случая. Разследващите предполагат, че мотивът за убийството е финансов. Начинът, по който е скрито тялото чрез заравяне сочи, че е напарен опит за прикриване на убийството.

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение на 30-годишен мъж от селото. Според разследващите той е напуснал държавата след извършеното убийство и в момента е в Германия. Изготвена е европейска заповед за арест.

Нови разкрития по случая създадоха напрежение в селото

Вчера бяха разкрити нови детайли обвързани с убийството на Димитър. Двама братя от селото, които са само на 19 години бяха задържани като съучастници в укриването на трупа. Според полицията те единият е превозил тялото до мястото, където в последствие е намерено, а другият го е заровил.

Близнаците са донесли и строителни материали, с които да покрият тялото с цел да го скрият. Те са знаели, че става въпрос за убийство, но въпреки това са помогнали на убиеца да прикрие тялото и следите си.

На протест в центъра на селото се събраха повече от 400 души, които искат справедлива присъда както за убиеца, така и за близнаците участвали в укриването на трупа. Със скандирания „убийци“ хората се придвижиха от къщата на братята до къщата на обвиняемия. Протестът ескалира и се стигна до хвърляне на бомбички по къщите на обвиняемите.

Жителите на пловдивското село държат убиеца да получи доживотен затвор, а съучастниците му също да получат справедлива присъда според техните деяния.