Няма как да не сте се изкушавали да се сдобиете на мига с някой продукт, от който може и да нямате толкова голяма нужда.

Така или иначе спонтанните покупки са голям проблем поради няколко причини, за които ще ви разкажем повече.

Наред с това ще се опитаме и да ви дадем няколко съвета как да не купувате веднага, за да имате време да обмислите покупката, както и да сравните цените.

1. Имате ли наистина нужда от продукта

Дори и в момента да ви се струва, че продуктът, който разгледате, ще се окаже незаменим и ще промени живота ви към по-добро, ще ви кажем, че това рядко е така.

Замислете се само колко излишни вещи сте придобили, някои от които не сте ползвали нито веднъж.

За да не харчите излишни пари, помислете наистина внимателно дали имате нужда и особено дали вече не сте се сдобили с подобен продукт.

2. Разгледайте и сравнете желаното с подобни продукти

Дори и да ви се струва, че това, което ви предлагат в момента е най-доброто на пазара, това най-често не е така. Разгледайте и сравнете подобните продукти.

Няма да повярвате в колко много случаи ще се окаже, че на сходна или дори по-ниска цена ще имате по-добро или по-качествено предложение.

3. Задължително сравнете цените

Това е още един момент, който не трябва да пропускате. Цените могат да бъдат толкова различни и само при сравнението на няколко търговеца ще забележите колко изгодни са цените при единия и колко завишени са при другите.

Но дори и цената на самата стока да е ниска, това далеч не означава, че това е най-подходящото място за покупка.

Информирайте се за цената на доставката, защото може при финализирането на поръчката да установите, че цената за куриерската услуга е нереално висока.

4. Как да не правите спонтанни покупки

Истината е, че всеки сам трябва да си наложи известни ограничения, особено ако забелязвате, че имате този неприятен навик.

Добра идея е да се опитате да изпълните първите три точки, като в допълнение може да си наложите да поръчвате на следващия ден.

Така ще имате време да помислите за бъдещата си покупка, както и да я разгледате на свежа глава. В много от случаите именно когато минат няколко часа и човек отново погледне снимките на продукта, който толкова силно е пожелал, се установява, че всъщност вече не го иска.