Историята има склонност да се повтаря, а това определено е вярно и за света на красотата. Яркото винено червено червило на Ан Хатауей и буклите на Джесика Алба може да изглеждат нови, но тенденциите, които са ги вдъхновили, са толкова класически, колкото и острият маникюр на Джоан Крофорд.

Виненочервено червило

Червилото в бордо цвят бе често срещано по подиумите през есенния и зимния сезон. Но тази тенденция е много популярна през 20-те и 30-те години на 20 век и може да се види на устните на Клара Боу. Такъв цвят носи и Ан Хатауей на премиерата на „Клетниците” в Ню Йорк.

Афро прическа

В разгара на диско ерата Даяна Рос превръща естествените си къдрици в модна тенденция, като става извор на вдъхновение за жените през 70-те. Днес можем да видим Соланж Ноулс със същия обем къдри.

Висок кок

Изминаха десетилетия откакто тя дебютира със своя прекрасен кок с вплетена в него тиара в „Закуска в Тифани”, но стилът на Одри Хепбърн продължава да вдъхновява и днес.

Доказателство за това е и големият кок на Дженифър Лопез на Наградите на Академията през 2012 г. Въпреки че звездата се появи без никакви аксесоари в косата, стилът ѝ беше неоспорим.

Голи устни

От Бриджит Бардо до Ким Кардашиян сексапилното червило в телесни тонове е тенденция, която завладява знаменитостите от всяко поколение. „Голите устни са винаги секси” казва Кардашиян. Бледият цвят е чудесен, за да балансира драматичните очи.

Свободно падащи къдрици

Въпреки че прическата в стил омбре на Джесика Алба е модерна тенденция, нейните къдрици са реплика към косата на Вероника Лейк.

„Ключът към този изглед е безупречното изсушаване”, споделя стилистът Хари Джош, който работи с Роуз Бирн. „Къдриците трябва да бъдат напълно укротени и всяка пръска може да провали брилянтния им вид”.

Миглите на 60-те

Разликата между модата в стила на Туиги и Дженифър Гудуин изглежда се състои единствено и само в цвета на косата.

Британският модел Туиги постави нови тенденции в своя апогей като вдъхновяваше жените навсякъде по света да си правят късо подстригана прическа и изкуствени мигли. Нейното влияние продължава с опитите на Гудуин да я копира.

Маникюр с подчертаване на полумесеца

Последната модна вълна на маникюра заля изненадващо света на красотата. При все че Кери Уошингтън предложи нова визия на традиционния маникюр с изчистен лак, то този стил в действителност е препратка към 30-те и 40-те години на века, когато известни красавици като Джоан Крофорд са се лакирали по този начин.

Френски маникюр

Заедно с перфектните червени устни, нищо не е по-класическо от френския маникюр. Ноктите на Талула Бенкхед с подчертани бели краища са сякаш вечен атрибут на всяка жена, придаващи класически елегантен стил.

Знаменитостите експериментират с креативни предложения относно този традиционен маникюр и добавят нови и модерни цветови палитри към вече утвърдените стандарти.

Сини сенки за очи

Мисълта за сини сенки за очи често поражда спомени за 80-те и Оливия Нютън-Джон, но днес версиите на този тип грим са доста по-смекчени.

На наградите "Златен глобус" през 2013 г. акцентира със смелия оттенък само върху клепачите си, като в краищата запазва нюансите по-размити и така създава усещане за естествено преливане на цветовете.