"Темата за газа се използва предизборно, най-вече от опозицията в последния парламент в лицето на ГЕРБ", заяви председателят на 47 НС Никола Минчев.

Така казват от ПП

„Такава схема, при която се купува руски газ умишлено през посредник, за да се прикрие реална доставка от „Газпром” – това не е така. Затова беше заведено и дело от Кирил Петков - за да се разсеят тези съмнения”, каза Минчев.

„Със сигурност тази енергийна зависимост от Русия, която имахме в продължение на много години, е в историята. Благодарение на действията на предишното правителство вече имаме диверсификация.

Диверсификацията не изключва нито един доставчик, стига той да е надежден партньор, какъвто „Газпром” не беше и мисля, че продължава да не е”, заяви Минчев.

Относно идеята на ГЕРБ за Закон за диверсификацията, Минчев каза, че не му звучи реално да се постигне тази цел чрез законова промяна.

„Смятам, че е по-скоро предизборна идея.”, каза Минчев.

„Стъпката е чрез намиране на различни източници – не през закон, а през реални действия на изпълнителната власт.”, допълни той.

Минчев отговори за ареста на бившия премиер Бойко Борисов и обвиненията, които той отправи към тогавашните управляващи.

„Не мога да приема този тип говорене за обстановката, в която е взето това решение. Не мисля, че е редно да се замеряме с този тип обвинения. Този тип говорене трябва да остане в миналото на българската политика.”, заяви Минчев.

Относно предстоящите избори Минчев заяви, че Бойко Рашков ще бъде водач на листа на ПП.

„Ще бъде в конкретна листа, но това ще бъде оповестено малко по-нататък.”, каза Минчев.

По думите му при евентуално бъдещо правителство на „Продължаваме Промяната”, от партията по-скоро ще настояват Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ.

Заради корупция ли починаха полицаите

Загиналите полицаи са жертва на политическата корупция в МВР. Дадохме стотици милиони да изградим ограда и нито стотинка да обучим и оборудваме полицаи. Автобусът е минал 50-60 км от границата до кръстовището без нито една ролка с шипове да му спукат гуми, та се налага с кола да се препречва пътя.

Системите за сигурност са деградирали.

МВР има пълна симбиоза между политическото и професионалното ръководство. Това коментира за Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Според него полиците абсолютно нехаят за хората. "МВР ще трябва да се възстановява дълго след Рашков. Полицаите не са обучени. Службите за сигурност не могат да пазят себе си, камо ли нас. Системите за сигурност са в абсолютен разпад. Политиците трябва да спрат да ги използват за разправии", заяви той.