Неприличен жест вместо разяснение за изравнителна сметка получила клиентка от топлинния си счетоводител. Жената твърди, че с нищо не е провокирала мъжа зад гишето. Искала само отговор на въпросите си. По думите й щяло да се стигне и до физическо посегателство, ако колегите на мъжа не се били намесили.

„Айде, у лево”, казва счетоводителят и показва среден пръст на клиентката Мария Филева.

Тъй като, според изравнителната й сметка, жената дължала близо 400 лева за гарсионера, в която цяла зима никой не е живял, решила да подаде жалба. Застанала на отреденото за това гише.

„Попитах: „Имате ли формуляр или трябва да напиша жалба в свободен текст?”. Отговорът беше: „Правете, каквото искате". Зададох въпроса повторно и отговорът отново беше същият”.

Това разказва Филева и допълва, че тази ситуация се повтаря общо четири пъти.

Кой започва неприличното държание

По думите на Мария, мъжът на гишето първо повишава тон, а след това започва да изрича и обиди. Тогава друг служител се намесва и кани Мария в стаята си, за да обсъдят проблема.

„След което се чу репликата: „Аз сега ще ти покажа на тебе!" и вратата се отвори с трясък, с ритник, разхвърчаха се трески от бравата и в един момент скочиха всички служители от съседни стаи, за да успокояват въпросния служител. Ако не го бяха спрели неговите колеги, можеше да се стигне и до физическо посегателство”, казва клиентката.

На излизане от стаята, Мария успява да заснеме и неприличния жест, с който служителят я изпраща.

Мнението на дружеството

„Искрено съжалявам за случилото се! Реакцията на нашия служител е абсолютно недопустима. Всеки, който е клиент някъде, трябва да иска обяснение и това обяснение трябва да му се даде”, коментира управителят на фирмата за топлинно счетоводство Красимир Христов.

Той не е станал свидетел на случилото се, нито пък е уведомен за него от служителите си. Разбира два дни по-късно от публикация в интернет. Служителят на гишето бил дългогодишен техен кадър, с когото никога не са имали проблеми.

Какви мерки ще бъдат предприети срещу мъжа, от фирмата ще решат след като консултират служителя си с психолог и след като отново разговарят и с него и с останалите си колеги, тъй като охранителни камери в помещението няма. Междувременно, заради проявената срещу нея агресия, Мария подава жалба в полицията. Обмисля и да се откаже от услугите на „Топлофикация”.