Пълноценният сън е ключов за поддържането на добро здравословно състояние. Съвременното динамично ежедневие редовно поставя препятствия пред нас – трудно намираме време, което да отделим за заслужената почивка.

Когато съумеем да го направим, трябва да сме сигурни, че сънят ни ще е напълно спокоен и безгрижен. Поради тази причина е едва ли не задължително да използваме висококачествено спално бельо.

Изборът на спално бельо не е труден, когато знаете точното място, което предлага голямо разнообразие от модели, изработени от най-качествените материи и предлагани на възможно най-изгодни цени.

А такова място е SpalnoBelyo.eu – един от най-добрите сайтове за спално бельо онлайн. Там ще можете да се възползвате от атрактивните цени, на които се предлага ранфорс бельо онлайн, както и много други видове материи.

В тази публикация ще ви представим 10 съвета, които да имате предвид, когато ви предстои да изберете подходящото за вас спално бельо.

1. Не правете компромиси с материята

При закупуването на спално бельо най-важна е материята, тъй като от нея зависи вашият комфорт. Като най-предпочитана материя бихмее могли да посочим естественият памук.

Той е хипоалергенен и дишащ, за да може въздухът да преминава свободно през него. Освен това е издръжлив и не е претенциозен при пране (както бамбукът например).

2. Брой на нишките

От броя на нишките зависи гладкостта на допир на тъканта. Еднопластовите тъкани се усещат по-леки и фини, докато двупластовите – по-тежки. Египетският памук например има нишки с дължина 3.5 см. Това го прави изключително мек и приятен на допир, като същевременно и много издръжлив. Цената му обаче може да бъде значително по-висока.

3. Дизайнът също е важен

Факт е, че спалното бельо трябва най-вече да ви осигурява необходимия комфорт. Напълно нормално е обаче да обърнете внимание и на дизайна, защото колкото и да е удобно спалното бельо, ако не ви допада как изглежда, няма смисъл да се спирате на него.

Добрата новина е, че на пазара се предлага изклюително голямо разнообразие от цветове и шарки, от които да избирате.

4. Размерите

Със сигурно сте чували за поговорката „Три пъти мери, един път режи“. Е, тя важи и когато ви предстои да закупите ново спално бельо. На пръв поглед такъв съвет едва ли е особено значим, тъй като е малко вероятно да си закупите спално бельо, без да знаете размерите на матрака.

Въпреки това има една основа специфика – заложете на малко по-големите размери, за да не се налага да се мъчите да втъквате чаршафите всеки път, когато оправяте леглото.

5. Изпробвайте и другите видове тъкани

Всяка тъкан има своите особености. Ето защо трябва да се информирате максимално относно това какви са предимствата и недостатъците на всяка една от тях и да изберете онази, която има значиелно повече положителни страни.

Ранфорсът например се характеризира с по-голяма издръжливост и по-малка свиваемост. Нишките му са усукани и са от естествен памук.

Това го прави една от най-предпочитаните материи на пазара. Ако сте решили да заложите на него, посетете сайта на SpalnoBelyo.eu, откъде можете да си закупите ранфорс бельо онлайн на максимално изгодни цени.

6. Сравнявайте цените

За какъвто и продукт да става дума, винаги е важно да не прибързвате с решението си и да имате предвид дали той си заслужава цената. Удобството на онлайн магазините е, че можете бързо и лесно да сравните цените при покупка на спално бельо онлайн.

7. За кой сезон ще го използвате

Би било чудесно да можем да използваме едно спално бельо за всеки сезон. Така обаче или ще бъдем жертви на безмилстно горещите летни нощи, или на зимните ниски температури. Необходимо е да имате спално бельо както за топлите, така и за студените месеци.

8. Обърнете внимание на начина на изтъкаване

Начинът на изтъкаване трябва да пасва на вашите предпочитания и разбирания за комфорт. Освен гореспоменатия ранфорс другите два по-известни са перкалът – спално бельо с еднакъв брой нишки отгоре и отдолу, и сатенът – с повече нишки отгоре.

9. Някои по-луксозни варианти

Коприната и ленът са чудесна опция за тези от вас, които не искат да правят компромиси с качеството. Те са меки и деликатни и естествено хипоалергични. Единственият минус е високата им цена.

10. Съчетанията не са за пренебрегване

Ако не искате да отделяте голяма сума пари за спално бельо, комбинираните материи са правилното решение. Те също са силно издръжливи, не се мачкат и сана много по-достъпни цени.