Състоянието на пострадалата жена при катастрофата с автомобил на НСО, в който пътуваше и лидера на политическата партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се подобрява. Жената вече е контактна и диша сама, а състоянието ѝ е стабилизирано. Въпреки това, тя остава в реанимация в болница „Св. Анна“ във Варна, докато не се подобри още повече.

Припомняме ви, че в катастрофата край Аксаково между колата на НСО и лек автомобил, загина 63-годишният шофьор на леката кола, а спътничката му беше тежко ранена. Експерти изчислиха, че при удара между двете коли, автомобилът на НСО се движил със 120-130 км/ч., при разрешени 90 км/ч. Шофьорът на колата при тази скорост не е имал време за реакция и затова се стигнало до инцидента. За тежкия инцидент, Кирил Петков твърди, че е водил видеоконферентен разговор с екипа си, докато се е возил на задната седалка и не е виждал пътя.

Също така бившият премиерът Петков каза, че не е спирал да се интересува от състоянието на пострадалата жена при катастрофата. Той каза, че не спира да звъни в болницата, в която жената е настанена, за да проверява състоянието ѝ и да види дали има с какво да помогне. Също така Кирил Петков заяви, че е грозно да се използва този случай за политическа атака срещу него.

Междувременно на мястото на инцидента започнаха ремонтни дейности

На мястото на сблъсъка на двата автомобила започнаха да се извършват ремонтни дейности, а участъкът да се асфалтира. По информация на регионалното министерство, участъкът на инцидента е част от по-голям ремонт и обхваща пътя от Варна до Добрич. Ремонтът е заявен в Пътна агенция още миналия месец. Областната управа на град Варна твърди, че ремонтът всъщност е планиран през април и е започнал на 13 май.

Междувременно на новоасфалтираната част отново се извърши оглед от разсяващите инцидента с колата на НСО и лекия автомобил. Новият асфалт и ремонта предизвикаха противоречиви реакции и въпроси дали това асфалтиране няма да попречи на разследването.

След подаден сигнал, служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да бъде извършена проверка заради новия асфалт в района на Аксаково.

Коритарова от своя страна пък нареди да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова. Докато дисциплинарното производство още е в ход. Служителите са отстранени от работа.