Неслучайно „пази“ е на последно място. На последно място сме били и по свобода на словото, чувам.

Получих скандална информация по-рано през деня, за която ще споделя само след малко. Всъщност, получих и задача да напиша материал, свързан именно с този пореден пример за чувство на безнаказаност.

Жертви на прехода, поколения Z, всякакви оправдания за това, че поредно подчовешко същество е посегнало на светостта и невинността.

Става дума за дете, драги читатели! За дете.

Относно случая

По непотвърдена информация от Дирекция „Пресцентър и връзки с обществеността“ на Министерството на вътрешните работи на 25.07.2022 г. пред 20-и Диагностично-консултативен център, район Красно село, град София е брутално и непоколебимо очернен животът на едно 12-годишно момиченце.

Също по непотвърдена информация, извършителят е нападнал детето посред бял ден. След това е напуснал мястото на престъплението незабелязан, безнаказан и непотърсен за поемане на отговорност.

Питаме: Докога?

Защо е лично... а този път наистина е лично

Получих задачата си да напиша текущия материал от името на медията, но лесно, с невъоръжено око се забелязва, че лицето е първо, обръщението е трасирано, а случаята е личен (името ми го пише срещу автор). Не, това не е дъщеря ми, не е нито моя племенница, дори не познавам момичето.

Утре обаче може и да я познаваш. 12 години. 12. Ами останалите години живот на това малолетно дете?

Дай си сметка как ТИ би живял, ако ти се случи на теб.

Приключенията ми с МВР - Министерство на „вонящите“ работи

А те смърдят (отдавна преди Семерджиев). Вонята е наситена, ужасна и достатъчно силна, за да се усети надалеч.

Като отговорна медия, ние от Gradski.bg се заехме да отразим случая. Нищо, че това, което получихме бе твърде оскъдна информация, крайно несигурна и неточна.

В комбинация с всичко останало, видяхме, че случаят явно се прикрива и от служби, и от медии. СРАМ!

Явно джуките на поредната кифла-инфлуенсърка-плеймейтка са в пъти по-важни от това да отразим едно ментално осакатено детенце. Нечия дъщеря, нечие съкровище, брутално иззето от родителите. Променено завинаги.

Първата ни стъпка

Позвъняхме на телефон 02/9827 30 35, публикуван на официалния сайт на МВР. Името на институцията, стоящо срещу посочения от нас дословно номер, е 6-то полицейско районно управление. Уви!

Държавна институция? Да е лесно и безпроблемно – не сме толкова наивни, не сме очаквали да е лесно, но точно заради това сме избрали призванието да информираме аудиторията си. Защото не обичаме лесното!

От госпожата, вдигнала телефона, разбрахме, че ВИДИШ ЛИ, това е номерът на 8-мо РПУ в столицата. Нямало как да ни дадат номер на 6-то. Намерихме го сами!

Приключението продължава

Позвъняхме на 02/9827 33 40 и този път улучихме – 6-то РПУ бяха буквално издирени от нас. От там, разбира се, се опитаха да ни затруднят максимално като директно ни пратиха на майн... опа!

Препратени бяхме към пресцентъра на МВР.

02/982 3754 – номерът на пресцентъра. Там любезно и намазано от ПР-ка с порно гласче (осезаемо подразнена, че от 6-то са прехвърлили топката в тяхното поле) ни бе обяснено, че такава информация от пресцентъра не може да се получи поради деликатността на случая, за който питаме.

Бяхме препратени към г-жа Светла Костадинова (говорител) на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР). Тя бе намерена на номер 02/982 02 81.

Тя си призна, че МВР прикрива случая. Най-после една честна кратунка в кочината.

ШЕГУВАМЕ СЕ!

Къде сте видели или чули „честност“ и „МВР“ в едно изречение? Правилно - оксиморон! Тя бе поредното свинско чадо, което прикри информацията поради прекалена деликатност.

Деликатно бих ви го сложил! Въпросът е дали поне тогава ще ме огрее да получа нещо от вас.

Бележка: Неслучайно съм поставил всеки номер, на който звъняхме и до него съответната институция. Моето име беше първо – след това съм си позволил да поставя останалите. Ако желаете, позвънете вие. Може би ще получите повече от нас. Пробвайте!

Gradski.bg продължава да души около случая. Искрени съжаления към близките на детето!