Сещате ли за нещо, което може да издаде кога е направена една стара снимка? Косата! Косата често има невероятната способност да разпали спомени от изминали години, като междувременно се прокрадва мисълта „Какво съм си мислила?”, докато хвърляте поглед върху стара снимка от годишника.

Различните стилове на Шер, Дженифър Анистън, Фара Фосет и Присила Пресли са считани за авангардни във времето, когато те дебютират и се превръщат в отличителни символи на всяка отделна ера.

Луиза Брукс и нейната коса на черта

Толкова дълги, дълги коси! Преди 20-те години на 20 век на мода са дългите фризури. Но със своята късо подстригана на черта коса и прав бретон Луиза Брукс вдъхновява много жени да отрежат дългите си кичури.

Бляскавите къдрици на Рита Хейуърт

Обикновено, когато за вдъхновение се използва мотото „Стар холивудски блясък”, изборът на прическа се спира върху къдравата коса на Рита Хейуърт.

Модата на вълнистата грива, подобна на тази на звездата, е класика през 40-те и 50-те години, а наскоро се възроди и е предпочитана от много знаменитости днес.

Одри Хепбърн и късият ѝ бретон

Прическите от 50-те и 60-те са различни – от структурирани къдрици до прическа тип кошер и всичко между тях. Кой обаче е единственият елемент, който не се променя? Късият бретон над веждите, симвиол на Одри Хепбърн.

Пикси прическата на Туиги

В ранните 60 години жените отрязаха дългите си коси за да подражават на изключително късата коса на модела Туиги.

Обемната коса и Присила Пресли

Жените през 60-те и 70-те не могат да свалят очи от движенията на Елвис на сцената, а може би от косата с огромен обем на Присила.

Изключително правата коса на Шер

Ако можехме да върнем времето назад, със сигурност щяхме да бъдем с правата коса на Шер, която е голям хит през 70-те.

Буйната коса на Фара Фосет

Постерите на Фара Фосет със сигурност са били по стените на много младежи и мъже в края на 70-те години. Но жените по това време също се вдъхновяват в опита си да постигнат в салоните за красота невероятните къдрици на звездата.

Обемните къдрици на Лорън Хътън

Наред с нейния зашеметяващ външен вид и усмивката ѝ, превърнала се в запазена марка, гъстата къдрава коса на Лорън Хътън е един от символите на 70-те.

Страхотните ситни къдрици на Сара Джесика Паркър

Когато става въпрос за коса през 80-те години, по-голяма винаги е по-добре! Дълго преди ролята на Сара Джесика Паркър като шикозната Кари Брадшоу, звездата има своите ситни къдрици със страхотен обем.

„Рейчъл”

През 90-те прическата на Дженифър Анистън от филма „Приятели” стана по-популярна от хитовия сериал. Стилистът на Анистън Крис Макмилан, който и до днес се грижи за косата ѝ, се вдъхновява от Ан-Макгарет, за да създаде този стил.

Шаг прическата на Мег Раян

Може би по-нова версия на „Рейчъл” фризурата е шаг прическата на Мег Раян със светли кичури. Известната фризура е дело на Сали Хершбъргър.

Коя прическа е определяща за нашето време

Основни претенденти за най-желани фризури днес са прическата боб на Кийра Найтли, русите вълнисти коси на Кони Бритън, пикси прическата на Майли Сайръс и правата коса с изправен бретон на Карли Рей Джепсън.