Ако напишете фразата „упражнения за дупе” в Google, ще видите много безполезни линкове.

За тези момичета, които искат наистина привлекателно дупе, можем да предложим някои от най-добрите упражнения, с които ще имат страхотен ефект върху дупето, бедрата, краката и други части на тялото. Но не забравяйте за здравословното хранене. Затова, дами , какво чакате?

Изтласкване на тялото напред

Изтласкването на торса е сред най-добрите начини да оформите дупето и краката. Това упражнение е лесно за изпълнение и е добро средство за загряване, което можете да правите преди тренировка.

Застанете в изправена поза с ръце на ханша, направете голяма крачка напред и сгънете коляното си под ъгъл 90 градуса. След това отстъпете и повторете 15-20 пъти. А след това сменете крака и направете същото.

Странично изтласкване

Страничното изтласкване е също толкова ефективно, колкото и предното. Прави се по същия начин,  но пристъпвате напред и встрани, в зависимост от крака, който упражнявате.

Изтласквания назад

Те са малко по-трудни от другите, но са по-ефективни за стягане на дупето. Вместо да настъпвате напред, направете крачка назад. За да избегнете нараняване или падане, опитайте да изпълнявате упражнението бавно.

Клякания

Едно от най-добрите упражнения, което можете да правите почти навсякъде, са кляканията. Определено ще имате стегнато дупе само за няколко седмици, защото то наистина е добро за тези мускули.

Изпънете ръце пред себе си, дръжте гърба изправен, след това започнете да клякате, докато свиете коленете до ъгъл 90 градуса. За да балансирате добре, може да се облегнете на дърво или стена.

Бягане

Ползите от бягането са здраве и загуба на теглото. То помага да изгаряте мазнини, да намалите теглото, намалява стреса и притеснението, изпълва ви с енергия, а дори може да ви предпази от депресия.

Бягането е добре за сърцето и, разбира се, за дупето, да не споменаваме, че е мощно средство за тонизиране на мускулите на краката. Ако бягането не е за вас, джогинга и ходенето също са вариант.

Повдигане на краката

Повдигането на краката е добро 5-10 минутно упражнение, което помага да подсилите и стегнете дупето и краката си. Легнете по гръб, изпънете краката, а ръцете, прилепени до тялото, поставете на земята.

След това повдигнете единия крак във въздуха без да свивате коляното си и от тази позиция повдигнете ханша от земята и задръжте за 5 или повече секунди. Повторете 10-15 пъти за всеки крак.

Ножици

Много фитнес гурута твърдят, че това упражнение е изключително ефективно, тъй като то е насочено към няколко мускулни групи. Легнете, като се подпирате на лакътя, след това бавно повдигнете външния крак, като държите и двата изправени.

Задръжте крака във въздуха 15 секунди и се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението 15 пъти за всеки крак.

Наклон напред

Когато това лесно упражнение се прави редовно, то оформя, стяга, тонизира и повдига дупето ви. Застанете изправено с крака един до друг, ръцете на талията, след това се наведете напред, докато повдигате единия крак зад вас. З да балансирате изпънете ръцете пред себе си. Направете 10-12 повторения.

Прекарване на часове във фитнеса не е най-добрият и бърз начин да изваете перфектното дупе. Има толкова много други упражнения, които можете да правите почти навсякъде. Запомнете, обаче, че, за да видите добри резултати, са нужни време и здравословна храна.