Ако ви харесва да следите новините около звездите, може да фокусирате вниманието си върху техните шаферки. В постоянно заетия със сватби летен сезон, можете да бъдете сигурни, че ще намерите някои известни лица, които стоят до своите близки и приятели в най-специалния им ден.

Лейди Гага

Нормалното може да бъде красиво. Певицата смекчава ексцентричността на визията си, за да бъде шаферка на най-добрата си приятелка Бо О’Конър в Кабо Сан Лукас, Мексико, на 8 юни 2013 г.

Облечена в бледорозова рокля, с голямо цвете в косите, Лейди Гага не изглежда както обикновено в този период от кариерата си..

Джесика Симпсън

През март 2012 г. Джесика Симпсън и сестра ѝ Ашли са шаферки на Лорън Зелман в Паркър Хотел в Палм Спрингс, Калифорния. Зелман е приятелка от детските години на сестрите Симпсън.

Тъй като по това време Джесика е бременна в осмия месец, никак не ѝ е било лесно да бъде наоколо и да помога на булката.

Джесика Бийл

След като беше шаферка на колежката си Бевърли Мичъл от сериала „Седмото небе”, Джесика решава да е шаферка за последен път през 2011 г. в Ню Йорк. На сватбата шаферките могат да носят каквито облекла пожелаят. Джесика избира пола с флорални мотиви.

Кейт Босуърт

Кейт лети до Сидни, Австралия, през март 2008 г., за да изпълни шаферския си дълг към своята приятелка Джаки Луиз. В абсолютен контраст с бялата рокля на булката, шаферките носят черни рокли на Лиса Хо за плажната церемония.

Кийра Найтли

Само няколко дни преди кралската сватба през 2011 г., Кийра бърза към Глазгоу, Шотландия, за да присъства на сватбеното тържество на брат си. Облечена в къса розова рокля, Кийра е една от двете шаферки на сватбата.

Пипа Мидълтън

Кой да знае колко известна ще стане Пипа днес, ако не беше главна шаферка на Кейт Мидълтън в кралската сватба.

Дженифър Гарнър

„Обикновено съм част от всяко бедствие, което се случва на сватба, ако съм шаферка... Затова не съм добър избор за шаферка” казва Дженифър (по този повод отбелязваме, че на нейната сватбена церемония няма нито една шаферка).

Но за сватбата на добър приятел в Монтесито, Калифорния през 2006 г. Дженифър оставя настрана опасенията си, за да присъства там в светло сива рокля.

Катрин Хейгъл

Въпреки филма „27 рокли”, в който играе момиче с наистина грозна колекция от шаферски рокли, Катрин се заклева, че тя не е такава в реалността. Когато била шаферка на сестра си през октомври 2006 г. в Санта Моника, Калифорния, Хейгъл е облечена в красива кафява рокля.

Сара Мишел Гелар

Тази телевизионна звезда изглежда прекрасно с останалите шаферки, облечени в светло розови рокли с елегантни обувки в тон, за сватба на нейни приятели в Санта Барбара, Калифорния.

Никол Шерцингер

Никол успява да отдели време от натоварения си график, за да поеме към Хавай и да бъде шаферка на сестра си през пролетта на 2009 г. Облечена в светло розова рокля, тя олицетворява алоха духа с цвете в косите, букет в ръце и гердан от цветя.

Аманда Байнс

През 2008 г. Аманда е изключително щастлива да помогне на сестра си да отпразнува сватбения си ден в Калифорния. Тя е със светло синя рокля, специално за случая.