18-годишният Светлин, задържан за убийството на 82-годишна жена от русенското село Щръклево, и семейството му били близки на починала. Това разказаха близки на жертвата.

18-годишен младеж в русенско село бе задържан за убийството на възрастната жена в село Щръклево. За случая ви разказахме във вторник.

82-годишната жена е била намерена мъртва в дома си на 2 януари от един от синовете си. Престъплението обаче е станало ден преди това.

Нямало е следи от взлом или обир в къщата. Само за два дни разследване и експертизи, криминалистите стигнаха до 18-годишният съсед на жената.

Убийството в Русенско: Арестуваният за престъплението застана пред медиите

Семейството живее в същото село. Нанесли се в новата си къща, в съседство с тази на 82-годишна Блажка, преди около година и половина.

“Бяха в много добри отношения. Тя постоянно се хвалеше, че ѝ помагат и пазаруват за нея.”, разказват близките на убитата.

Те дори допълват, че и синовете на жената се сприятелили със семейството.

Те споделят обаче, че възрастни самотни жени от селото се чувстват застрашени. Днес в Окръжния съд в Русе ще се гледа мярката за неотколение на 18-годишни Светлин.

Ще спрат ли бомбите за Рождество

Като лицемерие и чисто пропаганден жест определи Киев обявеното от Москва прекратяване на огъня за Коледа, която християните в Русия празнуват на 7 януари.

Владимир Путин нареди 36-часово прекратяване на огъня, което трябва да започне в 12 часа днес. Той обясни, че е последвал призива на руския патриарх Кирил всички страни в конфликта да спазят примирие за Рождество.

Киев обаче отговори, че примирие ще има едва, когато войските на Москва напуснат изцяло територията на Украйна.

„Мисля, че това е пълно лицемерие. На 31 декември няма мир. Бяхме под такава бомбардировка за Нова година. Само лицемерие от страна на Путин.”, каза Наталия Школка, жител на Киев.

„Това е някаква несмешна шега. В историята на страната ни е имало толкова пъти, когато сме вярвали на москалите и това никога не е довело до нищо добро. Не можем да им се доверим и трябва да сме предпазливи”, заяви Олександър, който е жител на Киев.