Премахването на излишното окосмяване е нелека задача. Ако искате да имате гладка кожа и то в продължение на седмици, може би най-логичното нещо е да изберете да направите кола маска в домашни условия.

Това е повече от лесно и ако ви притесняват неща като болката, първо ще ви обясним как стоят нещата. На първо място трябва да сте наясно, че болката е субективно усещане.

Тя зависи от индивидуалния ви праг на болка, което значи, че може да понасяте лесно физическите несгоди или обратното – дори и малкото неудобство да ви причинява нетърпими усещания.

Наистина ли боли толкова

Що се отнася до кола маската, положението с болката е следното. Ако процедурата се изпълни правилно, нивото на болка е повече от приемливо и скоро ще свикнете до степен, че може и да не ви прави впечатление.

Правилно означава няколко неща. Първо течността трябва да е в оптимална температура от около 47 градуса.

Повече от това може да ви изгори, а по-ниската температура няма да позволи кола маската да се разнесе по кожата.

И не на последно място – отлепването от кожата трябва да се случва по категорично рязък начин.

Всяко замисляне от ваша страна ще ви коства не малко болка, като не е изключено да се стигне и до кръвонасядания, които не просто са болезнени, но и минават бавно.

Как се прави кола маска в домашни условия

Рецептата е повече от лесна. Ще имате нужда от:

  • 2 чаши захар;
  • 3 супени лъжици лимонов сок;
  • 3 супени лъжици вода.

Смесете съставките, след което ги поставете на котлона. След като се втечнят, трябва да започнете да бъркате, за да не загори. Наред с това трябва да следите и за промяната на гъстотата.

Само няколко минути, след като заври, течността ще придобие характерния карамелов цвят и аромат. След като домашната ви кола маска се сгъсти, ще се наложи да изчакате, за да се охлади.

За разлика от ролоните и кутиите кола маска, които се затоплят в електрически нагревател, тук няма как да регулирате температурата и ще се наложи да изчакате. Когато течността е топла, но не пари, може да започнете нанасянето.

Преди да извършите процедурата не трябва да сте нанасяли кремове или лосиони за тяло.

Кожата трябва да е идеално гладка и суха. Ако на места усетите, че кожата ви е влажна, може да нанесете малко бебешка пудра.

Тя ще попие излишната влага и ще осигури контакта между кожата и кола маската, за да позволи да се премахнат излишните косми.

За да работите лесно може да нанесете малко козметично олио на ръцете си. То няма да позволи на лепнещата течност да полепне по пръстите ви, благодарение на което ще работите лесно.

Има и не малко тънкости. След като нанесете и положите лентата, трябва да опънете кожата, за да може при отлепването да не я нараните.

Важно е да сте наясно, че може да избегнете цялото приготовление на сместа, като просто изберете професионална кола маска в домашни условия.

Така ще имате нужните пособия по всяко едно време и най-вече ще можете да разчитате на един и същ резултат всеки път.