Ергенският живот може да бъде повече от очарователен, но няма спор, че в някакъв момент е добре той да приключи.

Всеки млад мъж може да се порадва на свободата и наред с това да използва времето, в което не е ангажиран със задължения, за да изглежда максимално добре.

Костюмът е тази част от мъжкото облекло, която гарантирано придава елегантност и стил. Частите на мъжкия костюм могат да са различни, но основата, която присъства, винаги е панталон, сако и вратовръзка.

Изборът на първите две е въпрос на лично усещане и разбира се на това дали има повод, който налага носенето им. Вратовръзката е онази малка подробност, която може да направи цялостната визия завършена.

Благодарение на това малко парче плат, може да затвърдите строгия бизнес силует или да разчупите именно това, като вкарате закачлива нотка под формата на цвят или десе́н.

Връзване на вратовръзка – защо е толкова трудно

Има не малко начини за връзването на възела, който ще фиксира парчето плат, за да го оформи по точно определен начин.

Истината е, че повечето мъже не са наясно с това, че има различни начини за постигането му и веднъж научили един начин за връзване, дори и неправилен, те го прилагат през целия си живот.

Ако все още сте ерген и няма на кой да разчитате за връзването на вратовръзката си, трябва да се научите, за да сте максимално елегантни до момента, в който може да разчитате на нежната си половинка да го направи вместо вас.

Колко начини за връзване има

Предвид, че няма строго определени правила, на практика видовете възели са безброй.

Установените начини, по които може да се направи възелът, са повече от 10 и сега ще ви разкажем за най-популярните, които лесно може да усвоите и сами.

Half Windsor

Това е може би най-популярния вариант сред господата. Предпочитан е заради равномерната си форма и приятния триъгълник, който се получава. Подходящ е за вратовръзки с всякаква дължина и ширина.

Four-In-Hand

Отново предпочитан вариант, който дава отлични резултати при вратовръзки с ширина малко или много над средната.

St Andrew

При този вариант се правят два кръста, които са преплетени. Крайният резултат е елегантен, но без да е прекалено строг.

Half Windsor

Тук се постига отлична симетрия на триъгълника и няма как да не кажем, че това отново е начин за връзване, който се е наложил сред болшинството от мъжете.

Nicky

Елегантен начин за връзване на възела, при който се постига обърнат триъгълник, който е повече от интересен акцент.

Oriental

Това е повече от добро решение, ако вратовръзката е изработена от дебел плат, чието връзване може да се окаже проблем по класическите начини поради особеностите на плата.

Grantchester

Това е много добър начин за връзване, особено ако става въпрос за леки и ефирни тъкани. Като краен резултат може да очаквате отличен като форма възел и обем, който компенсира плътността на лентата.

Victoria

Разновидност на класическия възел, който обаче трябва да сте наясно, че има двойно преплитане и по този начин се променя не само формата, но и обемът на възела.

В крайна сметка, как се връзва вратовръзка

Първото, с което трябва да започнете, е да закопчеете копчетата на ризата си догоре. Това е неудобно за много мъже, но ако сте избрали подходящия размер и кройка, не би трябвало да изпитвате дискомфорт дори и след дълги часове носене.

Перата на яката се вдигат, след което вратовръзката се опасва около врата, като двата й края се пресичат под прав ъгъл. Хванете левия ъгъл и го преметнете през вече образувалата се примка.

Сега е ред да преметнете от дясната страна, като повече от важно е да не изпускате левия край на вратовръзката.

Следва още едно прокарване отдолу нагоре и отново отделяте края на дясно, прокарвайки го пак през примката.

Ако сте следвали внимателно всички стъпки, пред вас вече трябва да се е получило нещо като малко сърце, през което се премята отново същия край, така че отвън да го покрие изцяло, също прокарвайки го през примката отдолу нагоре, образувайки се втора такава, през която се прехвърля същия край.

Така вече имате оформен красив възел, който трябва само да стегнете, с което може да се каже, че сте готови.