Има толкова много хранителни режими, базирани на различни принципи. Някои може да са ви помогнали, а други докарали до отчаяние и глад.

Както при всяко едно нещо и при спазването на хранителен режим се налага да следвате правила, но е важно да отчитате и особеностите и сигналите, които собственото ви тяло ви дава.

Както значи да се храниш според планетите

Принципът на този начин на хранене е заложен в това да се отчете влиянието на всяка една планета на всеки ден от седмицата. Така ще извлечете максимумът за себе си не само като оптимално хранене, но и ще се чувствате силни и енергични.

Понеделник

Ден на Луната, а цветът, който най-добре го описва е зелен. Така на този ден е добре да консумирате предимно зеленчуци. Заложете на гъби, лапад, зелен боб, краставици, зеле и царевица.

Вторник

Денят на Марс и червения цвят. На този ден се препоръчва да се ядат домати, червени чушки, и като цяло всичко храни богато на желязо.

Сряда

В деня на Меркурий и жълтия цвят ви обещаваме повече от вкусни предложения. Днес е времето за леща, лимони, пъпеши, праскови и всичко останало, което може да намерите в този цвят.

Четвъртък

Юпитер и цветът, който го описва най-добре е наситеното тъмно синьо. За да извлечете максимума за себе си, заложете на житни култури и млечни продукти. Без значение какво ще сложите в чинията, стига да влиза в описаните категории, ще е най-доброто за вас през този ден.

Петък

Венера и светло синия й цвят ще ви приканят да сложите на трапезата си всякакви плодове, които са не само леки, но и питателни. Предлагаме ви да обмислите консумацията на дини, ябълки, череши, вишни и малини.

Събота

Ден на Сатурн, който преминава под егидата на виолетовия цвят. На този ден яжте любимите си ядки и то в количества без ограничения. Може да добавите към тях и зрял боб, ряпа или маслини.

Неделя

Слънчевия ден и оранжевия цвят. Тук препоръката е да се изберат мандарини, портокали и жълта леща. Ако обичате и овес и ръж, то днес е денят да похапнете именно от тях.