Няма как да не отчетем, че времето до летните почивки прогресивно намалява и наред с това все повече хора трескаво започват да обмислят варианти, в които да направят чудото, което да ги вкара във форма за един месец.

Ако трябва да сме честни, това няма как да се случи, освен, ако не предприемете някаква драстична диета, която за съжаление може да се отрази негативно на здравето ви.

Какво може да ви помогне

На първо място е нужно да осъзнаете, че спортуването не е дейност, която се практикува само, за да може да изглеждате добре на плажа за една седмица в средата на лятото или за успеете да се напъхате в някоя рокля.

В моментът, в който това ви стане ясно, вече ще знаете, че трябва да го правите редовно, без оглед на сезона.

Та, ако вече сте успели да се вгледате в себе си ще е повече от хубаво да сте максимално честни. Припомнете си предишните опити. Ако са били неуспешни анализирайте грешките и това, което е подпомогнало да се провалите.

Не се съдете прекалено строго и си припомнете и успехите. Те могат да бъдат добрата основа, на която да продължите с опитите си.

Как да изберете спорт

На първо място помислете какво наистина би ви доставило удоволствие и може да се превърне в рутинна дейност, към която няма да пристъпвате с досада. Дори и някой да ви е убедил, че тялото се извайва само с фитнес, ако това е прекалено ангажиращо или просто ви е много скучно, по-добре не го правете.

Направете си списък с различни спортове, които смятате, че може да са ви интересни и са по силите ви. За не малко дейности се изисква подготовка и не са по силите на всички. Дори и да не сте готови, нищо не ви пречи да напредвате леко и постепенно, за да практикувате точно това.

Конкретно за дамите вариантите са толкова много, че дори не можем да ги изброим.

Като се започне с всички видове йога, Пилатес, гимнастика и какво ли още не. Не е нужда особено специална екипировка, така, че може смело да опитате, за да разберете кое ще ви пасне в максимална степен.

Няма да сгрешите, ако в лицето на някоя приятелка намерите компания и посещавате заедно тренировките. Това е доста силен мотивиращ фактор, заради който сме сигурни, че няма да намирате оправдания да пропускате.

В заключение

Надяваме се да намерите заниманието, което ще ви помогне да постигнете и поддържате формата, за която мечтаете. Също така се надяваме да сте наясно, че най-силният мотиватор може да бъдете самите вие.

С тази статия ние просто се опитваме да ви улесним в стъпките, но само вие сте тези, които трябва да ги извървят.