Въпреки, че много от представителите на силния пол не одобряват уменията на половинките си зад волана, това в никакъв случай не спира дамите да шофират. В даден момент на дамите се налага или да се купят първото си возило или да заменят настоящото.

Известен факт е, че жените не се справят много добре със задачата да изберат колата, която да има пасне идеално. И тук на помощ идват семейният партньор или просто добър приятел, който разбира от коли.

За да не разчитате твърде много на външна помощ, можем да ви улесним с няколко съвета. Така едновременно ще сте наясно как формулирате желанията си по начина, по който ще може в максимална степен да удовлетвори потребностите ви.

От какво имате нужда

Това наред със средствата, които сте готови да отделите в може би най-важното при избора на кола. Съгласете се, че ако имате малки деца нуждите ви ще са едни, а ако те вече са големи, ще бъдат коренно различни.

В този смисъл трябва да решите най-общо казано дали искате малка или голяма кола. Много дами избират малка кола, но в последствие установяват, че колкото и лесно да се маневрира с нея в града, в други отношения тя далеч не е толкова практична.

По-активните жени може и категорично да са осъзнали нуждата си от проходима кола. Така или иначе няма как да изброим всички възможни варианти и оставяме на вас да оцените в детайли нуждите и потребностите си.

А каква марка да бъде

Тук може да отчетем, че за разлика от мъжете, жените рядко имат афинитет към дадена марка автомобили, до степен, че да не обмислят никакви други варианти.

Това може и да е голям плюс, но трябва да имате предвид следните неща. Направете проучване както за приблизителните цени на сервизното обслужване на колата, така и на цените на най-често чупещите се части на колата.

Ако за вас думите гарнитура и тампон до този момент са имали само един аспект, в момента в който станете собственик на автомобил ще установите, че всъщност значат и други неща и те в никакъв случай не са евтини.

Няма да повярвате колко голяма разлика има в една и съща част, произведена за различните марки. Това може и да е определящо при избора ви, защото е хубаво да имате максимален контрол върху разходите, които съпътстват това да си собственик на автомобил.

За какво да не ни измамят, ако избираме кола втора ръка

Истината е, че няма как да сте напълно сигурни в това, че няма да ви измамят. Това, което може да направите е да минете през сервиз, където да се направи проверка на основните и най-важни части на колата.

В заключение

Не случайно започнахме с това, че е повече от добра идея да бъдете придружени от мъж. Добре известна черта на жените е тяхната спонтанност и склонност да вземат импулсивни решения.

Така, че ако погледът ви се спре на отлично изглеждащото малко бижу, в което вече се представяте седнали, то един мъж би погледнал малко по-критично и със сигурност ще забележи много повече от вас.