Колийн Уенсли-Гарсия, която е известна още като Грейс Виктория Маунтбатън твърди, че е тайната дъщеря на покойния принц Филип. Тя заведе дело във Федералния съд на САЩ с цел да докаже правата си. Грейс изисква документи от ФБР и ЦРУ, които могат да докажат твърдението ѝ, че покойният принц Филип е нейн баща.

За пръв път твърденията се коментират публично в края на миналата година, когато тя се обърна към Саймън Доранте-Дей, който твърди, че е син на крал Чарлз и Камила.

Случаят се заплита при срещата на Грейс и Саймън

В интервю, Доранте-Дей споделя, че Грейс е пристигнала ненадейно на прага на вратата му миналия декември месец в Австралия. Тя е поискала проба от неговата ДНК, с която да й помогне да докаже твърденията си.

Той отказва да предостави ДНК проба, но това не спира Грейс и тя го посочва като сензационен свидетел по делото, което е заведено на 7 май в Окръжния съд на САЩ в Калифорния. В съдебните документи е посочено, че жената е била обект на следене и заплахи поради претенциите си за кралско потекло.

Грейс твърди, че ФБР и ЦРУ и „вероятно“ Министерството на отбраната на САЩ притежават документи, включително и нейния акт за раждане, където е описано кой е нейният баща. Тя настоява тези доказателства да бъдат представени в съда.

Доранте-Дей коментира, че съдебните документи са го накарали да разследва нейните твърдения, които според него са пресилени. Той е ядосан, за това, че е въвлечен в случая. Най-вече го притеснява начина, по който личната му информация е открита.

Според него австралийски частен детектив е предал информация за личния му адрес на Грейс, което според Доранте-Дей е нарушения на правата му.

Въпреки това, Саймън силно се вълнува от реакция на на Бъкингамския дворец относно новото дело.

Случаят на Саймън Доранте-Дей на кратко

Саймън е роден на 5 април 1966 година в Госпорт, Портсмут, Обединеното кралство. Когато е бил само на 8 месеца е осиновен от местна двойка. Осиновените му баба и дядо са работели за кралицата и принц Филип. Още от дете, баба му му казва, че той е син на принц Чарлз и Камила.

След години Доранте-Дей започва разследване, което доказва, че принц Чарлз и Камила се сближават за пръв път през 1965 година. Разследването му показва, че няколко месеца преди да се роди, Камила изчезва от британската социална сцена, а по това време Чарлз е изпратен в Австралия.

Саймън също казва, че първото му име дадено от родителите му е Саймън Чарлз.