Има множество ексцентрични знаменитости и особено поп звезди. Човек понякога се чуди дали те изразяват личността си само чрез музиката си или чрез действита и провокативното си поведение, а може би по малко и от двете.

Повечето поп звезди добавят цвят на музикалната сцена, която изглежда скучно място без тях. Затова нека погледнем към деветте най-ексцентрични от тях.

Дейвид Бауи

Вероятно няма ексцентрична поп звезда, която да може да научи на нещо ново  Дейвид Бауи и която да направи нещо, което той да не е правил в музикалната си кариера.

В последните си години Дейвид води сравнително спокоен живот, но в миналото той прави много, за да се забавляват музикалните фенове.

Майкъл Джексън

Дори и да игнорирате 90% от това, което се казва за Краля на попмузиката - Майкъл Джексън, той все още ще е в списъка с най-ексцентричните поп звезди, макар вече да не е между живите.

Изключително жалко е, че неговият сияещ талант бе изгубен сред проявите на странното му поведение и асоциален начин на живот.

Бьорк

С име, което и напълно нормално за Исландия, но звучащо странно за повечето от нас, изглежда Бьорк е родена, за да бъде сред най-ексцентричните поп звезди! Нейният необичаен стил на обличане допълва лудия ѝ образ.

Лейди Гага

Несъмено Лейди Гага е една от най-колоритните поп звезди! Винаги ще я видите с някой необикновен тоалет! Помните ли, например, роклята й от месо, която тя облече за снимки на корицата на сп. „Воуг”? А можете ли да си я представите с дънки и тениска? Не, нали?!

Джулиан Коуп

Можете ли да си представите поп звезда, която е специалист по древни менхири, старинни артефакти и исторически находки? Да! В съвсем близкото минало Джулиан Коуп се обличаше в странни антики, макар че и сега не показва какъвто и да признак за размекване.

Докато си спечелва репутация със скандалното си поведение, включително и на сцената, той записва много страхотни песни.

Елтън Джон

Елтън Джон е друга ексцентрична поп звезда и колекционер на възможно най-странните очила на света.

Бележитият музикант е известен със странния си живот и нетрадиционна сексуална ориентация още преди много от днешните поп звезди да са родени.

Днес, макар и в немлада възраст, все още е домакин на наистина диви партита.

Франк Запа

Ако не знаете кой е Франк Запа, слушайте негова музика и ще разберете всичко. Той е една от най-ексцентричните знаменитости.

Като се започне от дългата му, неподредена коса и се мине през страховитите му мустаци, и се стигне до различните му професионални изяви – музикант, китарист, певец, сатирик.

Принс

Повечето поп звезди сменят имената си, но само Принс го променя на символ, може би в протест на това, че е бил контролиран от звукозаписната му компания. Той е известен със странния си характер и претруфеното си облекло.

Гучи Мейн

Със сигурност Гучи Мейн е от най-ексцентричните знаменитости. Просто го вижте – има татуировка на сладоледена фунийка с три топки сладолед на лицето и думата „Брррр”.

Това не е точно отвратителен татус, просто е странен. А и надали някой от нас би искал да си направи същата татуировка, освен ако наистина не обожава сладолед.