Златото е сред най-издръжливите благородни метали. Оценено още от откриването му заради своя блясък и ковкост, златото е почитано като божествено, защото не потъмнява.

То дори се предлага в гама от цветове включително жълто, розово и бяло. Но както всеки вид бижута, съществува изкуство за носене на злато. Предлагаме ви 9 начина да вземете най-доброто от този метал.

1. По-малкото често е повече

Когато става въпрос злато, да носите по-малко бижута е често най-добрият вариант. Искате да покажете или да подчертаете нещо, изберете определено златно бижу, което ще привлече внимание. Най-добре не носете много злато. Разбира се, годежните и сватбените пръстени са изключение от това.

2. Цветовете да си пасват

Златото се счита за „топъл” цвят и искате да го комбинирате с основни цветове. То изглежда много добре с бяло, а също и с есенни багри. По принцип, среброто и черното са по-добра комбинация, отколкото черното и златото. Това обаче не важи, ако с черното носите топъл цвят, например черен топ с панталон в цвят каки.

3. Смесвайте металите

Също както много тенденции в модата, смесването на злато и сребро вече не се счита за грешка или гаф. Свободни сте да носите злато с който и да е друг метал.

Можете също да смесвате различни тонове на златото (жълто, бяло, розово). Важно е обаче всичко да е обединено в обща тема, за да могат отделните части да се допълват взаимно.

4. Добавете винтидж

Бижутата от винтидж злато в момента са изключително популярни. Често използвани като начини да се предизвикате впечатление, винтидж пръстените и брошките са наистина модни. И като бонус, може да намерите някое красиво бижу на тавана на баба си и да спестите малко пари.

5. Колиета на няколко реда

Колиетата на няколко реда ще бъдат скоро на мода, което означава, че имате три варианта. Можете да продължите да носите любимата си огърлица и да пренебрегнете модните тенденции, да си купите нещо, което е на мода или просто да промените старата.

6. Лак за нокти

Имате два избора, които можете да направите, що се отнася до лака ви за нокти и златното бижу. Телесните цветове се считат за класика, защото те са топли и пасват добре с всички нюанси на златото.

Ако това не ви устройва, съчетайте лака си за нокти със златното бижу, като това ще бъде най-лесно с розово злато.

7. Диамантите са най-добрият приятел на златото

Диамантите и златото си пасват наистина много добре. Търсете диаманти с уникални цветове, като черно. Запомнете, че жълтото злато се съчетава много добре с топли тонове, затова носете белите и жълти диаманти с жълто злато.

8. Розово злато

В момента розовото злато е много популярно. То предлага тон, който допълва всеки нюанс кожа и може да придаде яркост на всяко облекло, с което се съчетае. Медальоните и гравираните гривни от розово злато стават все по-разпространени.

9. Старо и ново

Ако ви се струва, че определено златно бижу е вече отживелица, може да опитате да го допълните с нещо по-модерно.

Понякога смесването на старо и ново бижу може да създаде много модерна визия, която дори и най-модерните аксесоари не могат да постигнат.

Ако успеете да направите това добре, ще покажете, че наистина имате усет към модата.