Независимо дали креативността ражда позитивизъм или позитивизмът – креативност, полезно е да бъдем положително настроени и изпълнени с нови идеи през целия ден. Но това не е от най-лесните неща. Ето няколко начина как да го постгнем и да останем креативни всеки ден.

1. Изключете компютъра си

Един от най-добрите начина да останете креативни през целия ден е да си изключите компютъра или лаптопа и да си отдъхнете. Не е нужно по цял ден да киснете пред монитора, да четете съобщения или да се ровите във Фейсбук или Туйтър.

2. Практика

Да се опитвате да бъдете креативни е най-добрият начин наистина да станете такива. Понякога това, което ни пречи, е просто мързелът. Ако искате да станете по-добър, трябва да се упражнявате всеки ден. Това е трудна задача, но определено си струва.

3. Направете си списък

Списък с нещата, които искате да постигнете, е страхотен начин да останете креативни и позитивни през деня. Тези списъци със задачи ще ви държат мотивирани, както и ще бъдете наясно с това, което имате да свършите.

4. Прочетете една страница от речника

Това, колкото и странно да звучи, може да помогне значително за разцвета на вашата креативност, особено ако сте писател. Непременно ще ви помогне да обогатите и лексиката си. Ще ви отнеме не повече от 15-20 минути да изчетете страницата. Прекрасно прекарано време да се самоусъвършенствате.

5. Не се страхувайте да допускате грешки

Те ви научават какво не сте направили както трябва. Независимо дали има много боя по четката или печатна грешка в статията, която пишете, това е част от процеса на учене и самоусъвършенстване.

Не се страхувайте да правите грешки, защото ако не ги допускате, няма да можете да се стегнете, да започнете от начало и да ставате все по-добри.

6. Забавлявайте се

Никога няма да сте креативни, ако не сте щастливи и не се забавлявате. Трябва да се чувствате добре, за да създадете нещо прекрасно. Независимо дали ще направите сладкиш, ще учите чужд език или просто ще си пишете дневника – щастието, което ще усетите, ще ви помогне неимоверно.

7. Сменете мястото

Когато отидете на ново място, можете да усетите този импулс да направите нещо страхотно. Виждате различни аспекти от живота и научавате нови неща за себе си.

Това е един от най-добрите начини да останете креативни през целия ден. Просто си изберете дестинацията, качете се в колата и се отдайте на креативността.

8. Дръжте работното си място подредено и чисто

Мръсотията и хаосът на работното място не само, че не създават креативност. Напротив, те я потискат. Чистото и подредено работно място изглежда спретнато и ви мотивира да започнете нов проект или да завършите стария. Освен това то поражда положителна енергия и подобрява настроението ви.

9. Достатъчно почивка

Отдихът е полезен както за здравето, така и за креативността ви. Често започваме нещо, но не можем да го довършим, просто защото сме уморени и изнервени. Достатъчният сън е много важен. И не забравяйте: „Рано пиле, рано пее!”

Бъдете позитивни през деня и никога няма да се усетите блокирали. Креативността прави живота ви интересен и смислен.