Ето девет прости начина, с които да внесете малко положителна енергия с фън шуй в дома си.

1. Оправете скърцането

Входната ви врата скърца ли, когато я отваряте или затваряте? Тя е първото и последното нещо, когато влизате или излизате от къщата. Ако звукът е все едно вратата плаче, това може да промени не само настроението ви, но дори и вашето здраве.

Толкова много хора са свикнали със звука, че дори не го забелязват. Смажете пантите и създайте по-положителна енергия когато влизате или излизате от дома си.

2. Използвайте входната врата

Много хора живеят в къщи, където директно вкарват колата в гаража и после влизат в дома си през задната врата.

Дори и да е удобно, това от гледна точка на фън шуй може да ограничи положителната енергия и възможности в живота ви, защото отново входната врата представлява начина, по който енергията Чи влиза в дома и живота ви. Колкото по-често, толкова по-добре.

3. Къде да сложите този фън шуй фонтан

Във фън шуй водата е символ на богатството. Много хора се чудят къде е най-подходящото място да сложат своя фън шуй фонтан.

Според фън шуй е най-добре да се поставят водните елементи близо до входа на дома.

Може да е вътре или вън, но най-важното е водата да се влива към центъра на дома ви.

4. Цветя над кухненските шкафове

Погледнете шкафовете в кухнята. Добра фън шуй практика е, ако те се издигат до тавана. Пространството над тях задържа прах и негативна енергия.

Там Чи се застоява и това поражда негативна енергия, която може да промени живота ви в нежелана посока. Ако все пак над шкафовете има място, можете да поставите декоративно осветление или зелени растения или предмети, които обичате и цените. Така ще внесете живот и положителна енергия там.

5. Дръжте вратата на банята затворена

Когато стане въпрос за фън шуй много хора стават загрижени за банята. Идеята е, че от това място водата напуска дома. И тъй като тя символизира богатството, никой не иска парите да потънат в канала. Затова просто затваряйте врата на банята, за да намалите негативния ефект.

6. Къде се намира леглото ви

Във фън шуй леглото ви трябва да заема едно от най-важните места. То е онази част от мебелировката, която трябва да поставите на важно място, защото прекарвате в него много пасивни часове на сън.

То трябва да е разположено срещу вратата, а не в една линия с нея. Най-добре е да се намира по диагонал, в средата на стаята.

7. Покрийте телевизора в спалнята си

Мнозина имате телевизори в спалнята. Независимо дали имате проблеми със съня или не, добра идея е да покриете телевизора, когато не го ползвате. Можете да намерите красив шал или парче плат и просто да го метнете върху него.

8. Измийте прозорците

Те символизират вашите очи към света. Трябва да можем да виждаме и преживяваме всичко, което вселената може да ни предложи. Хванете няколко стари вестника, препарат или просто бутилка вода с оцет и... на работа!

9. Почистете стаите и пространството

На последно място, почистете наоколо. Нашите домове задържат енергията на тези, които ги населяват. Винаги е добра идея да отделите малко време и да „изметете” старата, застояла енергия, за да внесете малко свежо „Чи”.

Можете да ползвате различни благовония и аромати, за да пречистите не само въздуха, но и самата енергия на дома си.