Ако гардеробът ви е претъпкан със стари дрехи, които няма да носите тази година, това си е една основателна причина да се сбогувате с тези стари пуловери и джинси. С пролетта идва и време за промяна.

Може да решите, че трябва да започнете фитнес, че трябва да промените начина си на хранене или нещо друго. Може също така да започнете и с гардероба – един от огромните проблеми на почти всяка жена. Да се отърват от старите си дрехи е трудна задача, особено за жените.

Лесно е да залъжеш себе си, че може би, в бъдеще ще носите тази рокля, но дефакто това няма да се случи, защото просто ще си купите някоя по-хубава. Ето седем сериозни причини, че трябва да поокастрите гардероба си.

1. Старите ви дрехи не ви стават

Ако имате дрехи, които са ви окъсели или отеснели, крайно време е да им кажете „Сбогом”. Някои жени отслабват, други напълняват – това променя нещата.

2. Не можете да носите старите си дрехи

Колкото и да опитвате, не можете да накарате старите ви дрехи да изглеждат като нови през цялото време. Стават ви, повдигат ви самочувствието, но са много, много стари. Видите ли, че започват да се износват, време е да тръгвате по магазините.

3. Имате прекалено много дрехи

Наистина ви трябват всички тези 20 рокли, 15 чифта дънки, 10 пуловера, 7 блузи и 5 поли? Това да имаш много дрехи е както предимство, така и недостатък – струва ви както пари, така и място. Можете да разредите малко гардероба си.

4. Спрели сте да практикувате хобито си

Ако сте спрели да плувате, да танцувате или да тренирате във фитнеса, най-вероятно няма да ви трябват повече банският или екипът за танци. Дори и да започнете отново, най-вероятно ще си купите нов.

5. Старите ви дрехи не подхождат на настоящия ви начин на живот

Миналата години носехте старите си дрехи, но тази година почти сигурно не ви трябват. Изхвърлете тези, които вече не ви подхождат или още по-добре – подарете ги на някого. Ако майка ви харесва стария ви пуловер, защо да не ѝ го дадете? За нея той ще е нещо ново, което тя харесва.

6. Дрехите ви за непоправимо повредени

Ако любимите ви дрехи са непоправимо повредени, с неизличими петна или други дефекти трябва да се сбогувате с тях. Няма смисъл да ги пазите. Ако не можете да се отървете от повредите, отървете се от дрехите.

7. Старите дрехи не са модни

Разбира се, не всичко в гардероба ви трябва да е модно и марково, но съчетаването на стари и нови дрехи е трудна, дори непосилна задача. Старите ви дрехи може да са здрави и да не желаете да ги изхвърляте, но ако се опитате да ги съчетаете с новите си такива, ще разберете колко трудно може да се окаже това.

Пролетта е чудесен сезон за почистване на дома. Защо да не започнете с гардероба и чантата с гримове? Можете да ги продадете, да ги раздадете или да ги размените, но във всеки случай ще се отървете от нещо, което не ви трябва.