Заоблените хълмове на Тоскана, древните арки на Болоня и красивите селца в подножието на планините край езерото Комо: независимо къде сте, Северна Италия представлява идилична сцена. А ето и някои места, които ще ви представят още по-добре изключителната красота на региона.

1. RelaisVillaVittoria, Laglio

Градчето не е само родното място на Джордж Клуни. Разположена на брега на езерото Комо RelaisVillaVittoria е бивша фабрика за коприна от 19 век, превърната в 11-стаен хотел, който е сякаш изваден от вълшебните приказки.

Обстановката съчетава елегантността на старото дърво и шикозността на извънградския живот с напълно романтичната атмосфера на канапетата, покрити с мека кожа и мебелите с позлата. Непременно трябва да опитате и вечеря на свещи в ресторанта на вилата LaBarrique.

2. MaisonMatilda, Тревизо

Само на 30-ина минути с влак от претъпканата с туристи Венеция, непознатият град Тревизо ще ви предложи една от най-добре запазените тайни на региона със своите ливади и пасбища и тихи, заоблени хълмисти поляни, изпъстрени тук там с потънали в зеленина средновековни къщи.

А вилата с шест стаи MaisonMatilda ще ви поднесе всичко това наведнъж. Тя съчетава по уникален начин различни стилове в обзавеждането и така се създава неповторима романтична обстановка.

Обслужването е превъзходно поради малкото гости и така ще имате възможността наистина да се насладите на нещо прекрасно.

3. Windstar, Италия

Да, гигантските бели платна на тази елегантна фрегата сами по себе си представляват гледка. Но ако сте тук, за да се насладите на Италия, то този круиз от Капри до Сицилия ще ви разкрие невероятни гледки и преживявания.

Можете да се възползвате и от плаване по Гранд канал покрай някои от най-известните забележителности на Венеция докато отдъхвате в каютата си на луксозната яхта StarBreeze.

4. LeoneBlu, Флоренция

Да, можете да прескачате от музей в музей в претъпканата с произведения на изкуството Флоренция, но защо да спирате до тук? В току-що откритият LeonBlu, замък от около 1474 година, който е все още дом на баронеса от бивш флорентински род, можете да спите под шедьоври: 500-годишни дървени тавани с ръчно изрисувани флорални мотиви.

Почти всяка от деветте стаи в този луксозен хотел е на два етажа, така че имате уникалната възможност да се събудите по-близо до тези великолепни красоти. Целият дворец е напълно възстановен съчетавайки модерността с оригиналния му изглед отпреди 500 години.

5. VillaLaMassa, Тоскана

Красотата на Тоскана е безспорна. Този оазис с 37 стаи, закътан между Флоренция и Кианти, разкрива изумрудени пасбища и гледка към прелестни лозя.

Хотелът предлага невероятен изглед към река Арно и 22 акра безупречно подредени лимонови и маслинови горички. Стаите са обзаведени в ренесансов лукс и гостите могат да се насладят на изцяло оборудвания спа комплекс, включващ турска баня и хидромасажен римски басейн.

6. Хотел Corona D’Oro, Болоня

Болоня несъмнено е прекрасно място и хотелът допринася за неговия характерен и цветен чар. Разположен на тиха, павирана уличка в страни от историческия център на града, хотелът сега се помещава в сградата на аристократична резиденция от 15 век.

Хотелът е издържан в традиционен ренесансов вид с оригинална архитектура и предлага прекрасна гледка към спокойната градска атмосфера на Болоня.