Ако вашето дете е сред абитуриентите тази година, то вероятно вече сте готови не само с облеклото и аксесоарите, a и със специалния подарък, който се очаква да му направите.

Но ако сте канени на бал и поради някаква причина сте отложили избора и купуването на подарък, може би вече сте притеснени подари факта, че не ви хрумва брилянтната идея, с която да впечатлите всички.

Клишетата за подаръци са повече от добре известни – златно бижу, часовник, юбилейна монета. Няма как да се избяга от затворения кръг, в който изборът е сведен до няколко варианта.

За да ви помогнем ще ви представим пет доста различни и нестандартни предложения, с които за зарадвате зрелостниците.

1. Шофьорски курс

Това определено, не е сред изгодните ни предложения. Но ако семейството ви е близко и се очаква да не сте пестеливи, е перфектен избор. Уменията, които ще придобие младежът или девойката са за цял живот и със сигурност ще бъде приятно името ви се да свързва с този спомен.

Цената е около 600 лева и ако можете да си го позволите е отличен избор, който ще бъде не само от полза, но и ще бъде оценен подобаващо.

2. Пътуване в чужбина

Тук може да се комбинирате с някои от другите гости, поканени за празника. Не случайно много от младежите в Западна Европа заминават на кратко или не толкова кратко пътуване, веднага след завършването.

Това им дава възможността не само да видят нови и различни култури, но и заминавайки сами да осъзнаят факта, че започват самостоятелен живот.

Ако това ви се стори интересно ви съветваме все пак да обсъдите идеята си с родителите. След това изборът е изцяло във вашите ръце. Като се започне с кратка екскурзия в някоя европейска столица и се стигне до екзотичните дестинации.

Може да бъдете сигурни, че такъв подарък не само ще бъде харесан, но и ще остави безброй приятни спомени, които отново ще са благодарение на вас.

3. Подарете екстремно изживяване

Може и да звучи малко изтъркано, но ще донесе толкова силни емоции и незабравими моменти. В зависимост от предпочитанията на самият абитуриент може да се спрете на скокове с парашут или бънджи, каякинг, катерене или каквото още се сетите.

Тук отново имайте предвид, че в зависимост от сумата, която сте склонни да отделите може да подарите цяла седмица забавления, организирана от някоя от многобройните агенции, които се занимават точно с това.

4. Помислете и за хобитата

Ако познавате добре човекът би трябвало да сте наясно с това дали има хобита или някакви специфични интереси. В трескавата подготовка за матури и интензивните приготовления за бала, може и да са останали на заден план.

Сега е моментът да подарите на човек, който обича да рисува така мечтания курс, за който не е имал време или пари. Жест, който показва не само внимание, но отразява факта, че познавате добре човекът, който искате да зарадвате.

Вариантите са толкова много и дори младите да не го осъзнават точно в този момент, може би един ден хобито им да се превърне в доходоносно занимание. Дори и да не се случи точно по този начин, те ще имат уменията, да правят нещо, което им е приятно и ги кара да се чувстват добре.

Като универсално предложение можем да ви дадем езиков курс, който или да надгради придобитите знания или да отвори възможностите за изучаването на напълно нов език. Винаги ще бъде от полза, особено ако намерите реномиран езиков център.

5. Попитайте самия абитуриент

Това може и да ви звучи банално, но си представете, че докато вие се чудите какво да купите, той или тя вече има мечта, за която парите в повечето случаи не стигат.

Ако прецените, че е уместно може да пристъпите към разговор и да се включите с сумата, която сте предвидили. Най-често младежите събират пари, за да се сдобият с първата си кола. Това може да бъде вашият специален принос към това тя да се сбъдне по-скоро.