Ако мислите, че днешните звезди не се спират пред нищо, за да бъдат красиви, само помислете какво са правили екранните сирени от миналото в името на суетата. От „направи си сам” до „не опитвайте това вкъщи”, ето едни от най-големите потайности на златната ера на Холивуд.

1. Мерилин Монро

За да направи устните си да изглеждат по-пълни, Монро разполагала с гримьор, който ѝ нанасял 5 различни нюанса червило и гланц. По-тъмно червено за външните ъгли, а по-светлите тонове в средата.

2. Елизабет Тейлър

Лиз Тейлър явно е заимствала от книгата на Клеопатра, тъй като и двете имали навика да си бръснат лицата. Това премахва фините косъмчета и повърхностния слой клетки, което придава на лицето специфичен блясък.

3. Одри Хепбърн

Тайната на дългите мигли на Хепбърн? След като нанасяла спирала, тя разделяла всяка мигла с игла.

4. Карол Ломбард

По време на кариерата си, Ломбард претърпява автомобилна катастрофа, след коята носът ѝ остава леко изкривен. Преди да се гримира, тя рисува тънка бяла линия върху него, вярвайки, че така той изглежда по-прав.

5. Грейс Кели

Противно на разпространеното вярване, оформянето на контурите не е нова техника. Принцесата на Монако е използвала руж, за да подчертае скулите си.

6. Вивиан Лий

Пълните устни винаги са били мечтани от всяка жена. За да компенсира своите тънки устни, Вивиан Лий използва молив за устни, който да ги подчертае и да ги накара да изпъкнат.

7. Марлене Дитрих

Звездата от германо-американски произход е известна с множеството си трикове за красота, но е най-прочута с акцентирането на скулите си, които придават идея за повдигане на цялото ѝ лице.

8. Рита Хейуърт

Прекрасната дълга и къдрава червена коса е нейният символ. За да я запази буйна след всяко измиване, тя я напоявала със зехтин и я връзвала в хавлиена кърпа за 15 минути. След това я измивала с гореща вода и лимонов сок.

9. Грета Гарбо

За да подчертае очите си и да ги направи по-изразителни, тя нанасяла тънък слой вазелин на клепачите си преди да сложи тъмни сенки.

10. Мей Уест

Тя използвала кокосово масло, което нанасяла на лицето си, за да бъде кожата хидратирана и свежа, което ѝ придавало младежки блясък.

11. Глория Суонсън

Здравословното хранене е една от тайните на Суонсън, което се отразило основно на прекрасната ѝ кожа. В едно интервю тя споделя: „Най-добрата тайна за красотата ми са суровите зеленчуци. Ям ги редовно и ги използвам като маска. За мен те са най-добрият козметичен продукт.”

12. Ингрид Бергман

Бергман е известна с това, че е носела грим само и единствено пред камера. Но за да открие челото си, редовно подстригвала бретона си с поне сантиметър.

13. София Лорен

Тя следвала стриктно стара и добре позната средиземноморска диета: държала шише със зехтин винаги близо до себе си. Така тя пазела кожата си мека и блестяща.

14. Глория Греъм

Тъй като се безпокояла за това, че горната ѝ уста изглежда прекалено тънка, Глория Греъм слагала памук или парченце плат между устната и зъбите си, за да изглежда тя по-пищна.

15. Бет Дейвис

И до ден днешен тя е прочута със своите очи. За да изглеждат светли, тя поставяла резенчета краставица върху тях всяка вечер и нанасяла вазелин на долните си клепачи, за да скрие тъмните кръгове.