Има хора, които вместо да се наслаждават на връзката си, постоянно анализират различни ситуации в нея. Понякога това е затормозяващо и изтощаващо. Ето и някои от най-разпространените случаи, върху които сме склонни да мислим:

Ако излизате от няколко седмици

1. Да казвате „харесвам те”

Дори и да излизате от скоро, да си казвате един на друг „наистина те харесвам”, не е толкова страшно. Партньорът ви може да е на същото мнение, но просто да не е достатъчно смел да го каже първи.

2. Да отменяте планове

Ако ви изскочи нещо и трябва да отложите план, просто го кажете. Другият би трябвало да прояви разбиране.

3. Да казвате какво искате

Казвайте какво предпочитате: филм, ресторант, бар. Всеки би желал партньор с добър вкус. Чувствайте се свободни да споделяте с човека до себе си това, което искате да правите.

4. Бъдете директни, че сте в месечен цикъл

Разбира се, не сте в гимназията и това е нещо напълно нормално. Партньорът ви прекрасно знае за него и, ако не е пълен кретен, ще разбере и просто ще смени темата.

5. Питайте го за зодията му

Ако вярвате в това, питайте го за зодията му. Това не означава непременно, че в неговите очи ще си правите двоен хороскоп, за да разберете дали зодиите ви са съвместими.

6. Ако започне да става сериозно

Да изпратите на партньора си съобщение „мисля си за теб” е нещо напълно  нормално. Най-вероятно той също си мисли за вас.

7. Да го победите в собствената му игра

Независимо дали ще го биете на карти, в някаква игра или просто футбол, ако можете да го победите, не се колебайте и миг.

8. Кажете му, че имате нужда от време за себе си

А кой няма? Запазването на част от личното пространство винаги е полезно в една връзка.

9. От време на време споменавате бившия

Това може да го накара леко да ревнува, но ако попита какво сте правили на рождения си ден преди няколко години, можете спокойно да му кажете за онази ваканция на Бахамите.

10. Оставяте четка за зъби, сешоар или друга вещ у тях

Струва си да попитате „имаш ли нещо против да оставя това тук, за да не се прибирам преди работа?” Така той е може да се усмихва всеки път, когато отвори шкафчето в банята и се сети за вас.

Ако излизате от няколко месеца

11. Планирате излизания или пътешествия

Добър съвет е да не планирате събития в бъдещето за период по-дълъг от вашата връзка. Например, ако излизате от три месеца и наближава сватба след около два, можете спокойно да поканите приятеля си да ви придружи. Ако обаче събитието е след 5-6 месеца, по-добре да пропуснете.

12. Казвате му какво искате в дългосрочен план

Ако желаете брак, деца или кариера, то най-вероятно партньорът ви би искал да знае това (и да сподели своето собствено мнение).

13. Поправяте разни неща вкъщи

Майната им на джендър стереотипите. Ако ви бива с гаечния ключ и отвертката и вратата на хладилника не се затваря, няма нищо лошо да му покажете как става.

14. Сменяте профилната си снимка с такава, на която сте двамата

Като смените статуса си във Фейсбук, заявявате на всички, които ви познават, че вече сте с човек до себе си. Ако сложите обща снимка, това е малко по-индиректен начин да го направите.

15. Да го представите на вашето семейство

Приятно е за един мъж да види откъде идвате: това разкрива пластове от личността ви. Може да се чувства малко нервен, когато се срещне с баща ви, но това е съвсем друга история.