Пари. Ако не сте внимателни, те могат да намалеят драстично и да се окажете без стотинка в джоба. Изненадващо, но това се е случвало на много знаменитости. Тези 12 звезди са стигали до дъното в някаква степен. Разберете кои са те и се поучете от грешките им.

1. Уейн Нютън

Той е бил един от най-високо платените артисти в света и по-голямата част от живота си изнася концерти в Лас Вегас. Въпреки своя успех, Нютън банкрутира и задлъжнява с 20 млн. долара.

2. Уолт Дисни

Можем да благодарим на Уолт Дисни, че е банкрутирал, защото това е причината за съществуването на Дисниленд. Той основава корпорация в Канзас, но обявява фалит само след две години, защото инвеститорите се оттеглят. Тогава той се отправя към Калифорния, за да създаде Дисниленд.

3. Майк Тайсън

Известният преди като „Кралят на ринга“, чиято банкова сметка възлиза на над 400 милиона долара, Майк Тайсън не крие финансовите си проблеми и признава, че сега живее ден за ден, без нито цент в банката.

4. Синди Лоупър

Преди „Girls Just Want to have Fun”, Синди Лоупър трябвало да обяви банкрут и да започне работа в продажбите, защото звукозаписния ѝ договор с Blue Angel music се разпада.

5. Синбад

Има знаменитости, които обявяват банкрут и такива, които обявяват фалит два пъти. Дейвид Адкинс, както е истинското му име, фалира през 2009 г., а след това и през 2013 г., като дължи около 11 мил. долара.

6. Ем Си Хамър

Когато става въпрос за пари, Ем Си Хамър не може да се докосне до тях. След печалбата от 33 милиона долара във върха на кариерата си, той я пропилява за луксозен живот и трябва да обяви банкрут през 1996 г. с 13 мил. дългове.

7. Лари Кинг

Шоуто на Лари Кинг е това, което спасява финансите му. Точно преди да му предложат да го води, той обявява банкрут с 360 хил. долара дългове.

8. Марк Твен

Като писател, Марк Твен е брилянтен. Като инвеститор е по-малко от брилянтен. След като инвестира огромна сума пари за типографската машина Пейдж, Твен трябвало да обяви личен банкрут.

9. Джанис Дикинсън

Спомняте ли си, когато Джанис Дикинсън беше в „Следващия топ модел на Америка” и „обожаваше” да се хвали колко известна и успешна е? Тя, обаче, е прибързала, защото през 2013 г. обявява банкрут, задлъжнявайки с половин милион долара към данъчната служба на САЩ.

10. Уесли Снайпс

Горкият Уесли Снайпс. Той мисли повече за следващия си екшън филм, отколкото за данъци и обявява банкрут през 2006 г., като дължи на данъчната служба 12 млн. долара. Също така прекарва три години в затвора за укриване на данъци.

11. Доналд Тръмп

Трудно е да си представим, че настоящият президент на САЩ и човек, толкова видно преуспял в бизнес сферата, може да обяви банкрут. Въпреки че това не е личен, а корпоративен, фалитът се случва по четири отделни случая – през 1991 г., 1992 г., 2004 г. и 2009 г.

12. Крис Тъкър

След „Час пик 2” Крис Тъкър е обявен за един от най-добре платените холивудски актьори. Но това не продължава дълго, защото дължи 11 млн. долара на данъчната служба. Единственият начин да ги изплати бил да продаде двете си имения във Флорида и това в Лос Анджелис. Горкият човек, нали?