Хората винаги са вярвали, че скъпоценните камъни, съответстващи на техния рожден месец имат специална защитна сила. Те са най-добрият талисман за човек, който не носи бижута.

Освен това, тези камъни не само носят късмет, но също така притежават и някои други положителни качества. Ето какви:

1. Гранат

Гранатът е за родените през януари. По принцип на цвят е пурпурно червен или лилав, но се среща и в други цветове. Известен е с редицата си положителни ефекти, включително и лечителна сила.

Полезен е за сърцето и белите дробове. Като талисман се смята, че носи късмет и предпазва от зло.

2. Аметист

Той е камъкът на тези, които празнуват през февруари. Цветът му варира от светло лилаво до тъмно виолетово.

Най-силната му страна е лечебната му сила. Помага при инсомния, артрит, безсъние и главоболие.

3. Аквамарин

Той е за хората, родени през март. Името му идва от латински и означава морска вода. Камъкът е изключително красив, с небесносин цвят, който може да варира от светлосин до тъмносин.

Той предпазва носителя си от проблеми с гърлото и стрес. Използва се също и при медитация.

4. Диамант

Със сигурност най-добрият приятел на всяко момиче, но за родените през април са специални талисмани. Обикновено са прозрачни, но се срещат и оцветени.

Той помага особени при мозъчни проблеми. Също така помага за запазване на баланса и повдига вътрешните съпротивителни механизми.

5. Смарагд

Той е за родените през май. Истинският смарагд е прозрачен, с тъмнозелени жилки. Неговият цвят е символ на обновяването, природата и плодовитостта.

В миналото се смятало, че лекува очни, сърдечни и гръбначни заболявания. Смята се, че също така е символ на истинската любов.

6. Перла

Тя е талисманът на родените през юни. Истинските перли са изключително ценни и отнема от 5 до 8 години, за да бъдат получени. Перлите не само в познатия на всички кремавобял цвят.

Срещат се в доста различни, сред които и черен. Черните перли сега са хит в бижутерията. Смята се, че помагат при проблеми със стомаха и сърцето. Традиционно те се свързват с женствеността, красотата и чистотата.

7. Рубин

Той е камъкът на родените през юли. Той е наситено червен и често се свързва с огъня, силата и енергията. Той предпазва от инфекции и зли мисли.

8. Хризолит

Това е камъкът на родените през август. Има жълто-зеленикав цвят и вероятно за това се смята, че лекува проблеми с храносмилателната система, бъбреците и черния дроб. Помага при депресия и негативни емоции.

9. Сапфир

Тъмносиният сапфир е камъкът на септември. Действа лековито на сърдечно-съдовата система, помага при възпаления и допринася за добро здраве.

Вярва се, че носи късмет и е символ на силата и духовната мощ, както и на мъдростта. Смята се, че той защитава носещия го от зли духове и уроки. Това го прави изключително силен талисман.

10. Опал

Опалът е рожденият камък на родените през октомври. Може да е както бял, така и черен. Обикновено е свързван с чистотата, надеждата и щастието.

Най-добре, обаче, може да бъде описан като вдъхновение, тъй като стимулира въображението, креативността и оригиналността.

11. Топаз

Той е за родените през ноември. Среща се в различни цветове, но златистожълтият е най-ценен. Помага при проблеми с храносмилателната система, стимулира метаболизма и нервите. Той носи радост, истинска любов и късмет като талисман.

12. Тюркоаз

Това е камъкът на родените през декември. Този синьо-зеленикав камък е сред най-старите амулети и талисмани и се смята, че носи богатство, късмет и щастие.

Най-уникалното му качество е да абсорбира негативната енергия от водата и носи мъдрост и спокойствие. Той символизира креативност, честност, сила и успех.