Дори когато тихо и незабелязано влизате в една стая, вие правите изявление чрез бижутата, които носите. Тези, които разбират тяхното значение, могат да разкодират вашата личност още преди да са разбрали името ви.

Но това прави ли трудно избирането на правилния чифт обеци? Без притеснение. Ето защо ви предлагаме да разберете какво казват за вас бижутата ви.

1. Погледни ме!

Когато носите ланец с висулка, блясъкът ще казва на всички, че искате да бъдете забелязан. Човекът, който се радва на вниманието, е решителен и самоуверен . Не се страхувате да носите лъскави бижута, които изразяват същността ви и не се интересувайте какво мислят или казват другите за вас.

2. Аз съм оригинален

Ако харесвате ръчно изработени бижута, се радвате на чувството да имате нещо, което никой друг няма. Когато носите любимите си накити, вие изразявате своята оригиналност. Не искате да сте просто част от тълпата.

3. Търся смисъл в живота

Жени, които носят бижута, наследени от семейството, ценят семейните традиции. Подобни бижута винаги носят история, а вие обичате историите. Често казвате на хората защо едно или друго нещо е ценно и специално. А също се радвате, когато усещате връзката си със семейните корени.

4. Искам всичко

Трябва ли да имате поне едно нещо, което да е част от последните модни тенденции? Ако това звучи като вас, вие се интересувате страшно много от мода, марки и по-добрите неща в живота.

Искате да имате всяко бижу и да носите всичко наведнъж. Но не прекалявайте. Да слагате прекалено много бижута рядко е добра идея и накрая може да заприличате на натруфена кукла.

5. Аз съм искрена, чиста и наистина изискана

Перлите никога не излизат от мода, дори и да не са част от настоящата модна тръпка. Това е подходящо бижу, ако ще се срещате с родителите на приятеля ви за първи път. Перфектно е също за интервю за работа. Ако ви харесва да носите перли, го правете възможно най-често.

6. Аз съм секси

Дългите висящи обеци са секси поради една причина: те се движат. Ако танцувате, обеците се движат секси с вас и отразяват светлината. Но чувствеността не подхожда на работното място. Затова трябва да запазите висящите обеци за вечерта.

7. Аз съм мила и бих била добър приятел

Имате ли чифт обеци, които приличат на цветя? Имате ли огърлица, напомняща на котка или пеперуда? Ексцентричните бижута казват, че притежавате дружелюбен характер. Забавна сте и вероятно сте добър и верен приятел.

8. Аз съм отзивчива и приятелски настроена

Малките и средно големи халки на ушите акцентират върху вашата усмивка. По същия начин, подобна огърлица с кръгла форма изразява откровеност. Но внимавайте – големи кръгли обеци не носят същото съобщение. Дори, ако са прекалено големи, могат да изразяват заплашителност.

9. Крия недостатъците си

Умните жени носят бижута, за да подчертаят най-добрите си черти. Ако се притеснявате от бедрата или корема си, носете страхотни обеци или масивни огърлици и гердани и така ще привлечете очите на хората към лицето си.

Ако ви притеснява ръстът, сложете дълга огърлица или гердан и така ще създадете илюзия за височина.

10. Имам работа за вършене

В нашето време на мобилни телефони, които ти показват часа, носенето на часовник показва, че сте практична. Вие сте заета и нямате време да бъдете обсебена от телефона ви. Часовникът е добър аксесоар за важна среща.

Когато избирате бижу за вечерно излизане, интервю за работа или дори просто за ден на работа или в училище, вие изпращате послание чрез него. Но, разбира се, ако ви предстои специален повод, който заслужава по-особено съобщение, избирайте внимателно.