Темата за 2019 г. е креативност. Така дизайнерите опитват да вдъхнат живот на класическото и в същото време да прибавят нови оригинални идеи.

Въпреки иновациите тази година, модата изненадващо лесно може да се съчетае с вече съществуващите традиции в бижутерията. Ето и десетте модни тенденции при бижутата, които ще властват тази година.

1. Масивни гривни

През 2019 г. гривните са в центъра на вниманието. Масивни гривни, гривни, декорирани с пух или съставени от множество тънки верижки – те се завръщат безапелационно. Колкото по-голяма е, толкова по-добре!

2. Масивни огърлици с флорални мотиви

Досега сме свикнали да използваме масивни огърлици, но тази година дизайнерите развиват идеите и стигат до нови граници. Огромни колиета с флорални мотиви, инкрустирани с камъни, блестят, правейки яката на роклята ненужна. Можете дори да си направите своя огърлица с оригинално послание и неповторим дизайн.

3. Яки

Огърлиците ще станат неразделна част от гардероба ви през 2019 г., подменяйки якичката. Дизайнерите представят кристални яки, кожени яки и дори такива с трибалистични мотиви, които да съчетаете по страхотен начин с ваша дреха без да има нужда да купувате нова.

В зависимост от предпочитанията, можете да изберете такива, които семпло наподобяват яка на риза или провокират с нестандартен вид.

4. Гривни тип Маншет

Те са пример за ретро стил, съчетан с модернистично докосване. Тази година гривните тип Маншет няма да наподобяват подобните, носени от вашите баби, при все, че златото и среброто ще са сред акцентите при тях.

При избора на подобен тип бижу се насочвайте към украса от геометрични елементи или дизайнерските медальони. Може и да са прекалено тежки за носене, но за сметка на това изглеждат изумително красиво.

5. Огромни вериги

През 2019 веригите са огромни в буквалния смисъл на думата. Някои от колиетата са съставени от три или четири елемента. Други са масивни и много дълги. Независимо от вашите предпочитания, смесвайте злато и сребро – така ще постигнете модерен и шик вид.

6. Градската джунгла

Дизайнерите представят огромно разнообразие от трибалистични бижута. Някои обеци са толкова огромни, че стигат до рамото, други пресъздават бамбукови мотиви. Много дизайнери се насочват към природни елементи като дърво, коноп, изсушени семена и треви.

7. Кристални колиета нашийници

Кристалът властва тази година. Колиета нашийници изпъстрени гъсто с кристални мъниста са хит сред модните среди. Когато търсите подобно украшение, изберете такова, което да е точно на място и да подчертае лицето ви с истински блясък.

8. Само една обеца

Тя отново е на мода, но трябва да е огромна, изпъстрена с кристални мъниста, цветя или гайтани. Трябва да е толкова огромна, че да се спуска до рамото. Носейки нещо подобно, трябва да имате смелостта да изпратите неподправено послание.

9. Пръстени

През 2019 един пръстен на всяка ръка вече не е достатъчен. Пръстените вече са огромни и понякога идват в комплект. Тенденцията е за по четири-пет на всяка ръка или поне три огромни, които няма да оставят недокоснат нито един пръст. Съчетайте ги с огромен маникюр и се наслаждавайте на оригиналността си.

10. Ръчна гривна

Някои от тях наподобяват гривните тип Маншет, но вместо това са предназначени за дланта, не за китката и предмишницата. Други модели пресъздават великолепните гривни за ръце, които обхващат китката и продължават по дланта, като се увиват около палеца.

Модните маниаци са луди по този тип украшения, но избягват да ги съчетават с пръстени и други гривни.