Приятелството е един от най-добрите аспекти в живота. Така казано, става ясно, че някои приятели са по-добри от други. Може да е трудно да различите истинските от фалшивите приятели, но те са безкрайно различни. Истинските приятели са хора, на които винаги можете да се опрете за всичко.

Ето и няколко признака, по които да разпознаете едните от другите.

1. Подкрепят ви във всички начинания

Истинският приятел ще ви насърчава във всичко, което опитвате. Независимо какво е, дали ново хоби или смяна на работата – истинският приятел ще бъде до вас през цялото време.

2. Обича тъпата ви личност

Всички правим тъпотии. Истинският приятел обича това. Ако са наистина приятели, нищо чудно да се присъединят към нас.

3. Прощават ви всичко

Понякога наистина се издънваме. Истинските приятели просто знаят, че понякога грешите. Те ще ви простят, защото ценят приятелството повече от временната ви грешка.

4. Винаги са до вас

Няма значение на чия страна сте, какъв е проблемът или дали сте прав или не – истинският приятел ще застане до вас, независимо от нищо. Той ще се бори за вас без да задава въпроси.

5. Оставя ви да практикувате интересите си

С възрастта откриваме нови интереси, които понякога изглеждат странно дори за нас. Фалшивите приятели просто ще ви се изсмеят и ще ви кажат да си стоите със статуквото. Истинският приятел ще ви остави да вършите нещата както желаете и ще ви окуражи да изследвате тази нова пътека в живота си.

6. Знае всичките ви малки странности

Всички си имаме свои странности (малко сме смахнати сутрин, започваме да флиртуваме като пийнем, ядем много на вечеря и пр.), за които само най-близките ни приятели знаят. Никой не ви познава толкова добре, колкото тях. Това, че те го забелязват, е добър знак.

7. Те се обаждат винаги

Фалшивите приятели се обаждат само когато имат нужда от нещо или искат да научат някоя сочна клюка. Истинските приятели поддържат връзка по всяко време, защото ги интересува какво се случва в живота ви.

Не е нужно да знаят последните клюки около връзката ви. Може просто да попитат какво сте обядвали.

8. Те пазят тайните ви

Те ще запазят всичко, което им кажете. Фалшивите приятели ще се отнесат с тайните ви сякаш са нещо обикновено. Истинският приятел цени доверието и няма да каже на никого.

9. Бе трябва да се труфите, за да го впечатлите

Ако трябва да сложите нова рокля, да си направите прическата и да пръснете парфюм само за да излезете вечерта, то тогава имате лъжлив приятел до себе си.

Истинските приятели биха ви позволили да дойде по пантофи и с немита коса. Най-много да се пошегуват, но за тях това няма значение. Просто искат да прекарат време с вас.

10. Те намират време за вас

Няма значение дали имат само час преди работа или друг ангажимент – истинският приятел винаги ще намери време за вас. Не е въпрос на време, а дали те искат да прекарат време с вас.

11. Винаги имате рамо, на което да поплачете

Огромната разлика между истинските и фалшивите приятели се състои в това как се отнасят те към веселите и тъжните ви моменти. Ако не сте в настроение, лъжливият приятел просто ще ви потупа по рамото и ще се опита да смени темата.

Истинският приятел ще ви прегърне и ще слуша бръщолевенето ви цяла нощ ако се налага. Истинските приятели са там за вас, независимо дали сте щастливи или не.