Ако рожденият ден на детето ви е в обозримо бъдеще, то може би вече ви e обхванала лека паника. Няма как да пропуснем факта, че всеки родител иска да подари на детето си не само желания подарък. Това, което хората се надяват да постигнат, е празненство, което да остане в съзнанието на малчугана.

Това много често е свързано и с желанието на не малко родители да впечатлят с възможности и креативност. Двете не е задължително да са в комбинация. Може да организирате нестандартен рожден ден и това далеч не е задължително да бъде свързано с харченето на голяма сума пари.

Ще ви предложим 11 идеи, които може лесно да осъществите и в същото време да впечатлите всички гости, а децата гарантирано ще се забавляват.

Една не малка част от предложенията ни са осъществими само през топлите месеци. Но за да не пренебрегваме децата, родени през зимата и есента ще предложим и забавления на закрито или прости ако времето е лошо.

1. Парти в парка

Това е перфектното решение за децата, които са родени през късната пролет или лятото. Ще оцените подобаващо колко изгодно може да се окаже това решение. Само вземете любимите игри на децата – топка, федербал, лък и каквото още се сетите.

Ако смятате, че по този начин ще е прекалено хаотично, може да ангажирате аниматор, фокусник или клоун. Той ще измисли на малчуганите не малко парти игри, които да ангажират вниманието им и в същото време да напомни за повода всички да се съберат на това място.

Като минус може да се отчете, че сте силно зависими от времето. Няма как да предвидите всеки един летен дъжд и партито може лесно да се окаже пред провал.

2. Поход в планината

Това изисква не малко планиране. И готовност на вашите гости да ви последват и да прекарат целия ден на някое диво място. За да може да се усети празничния дух на този ден е желателно да организирате почерпка в някоя хижа.

Така няма да се налага да носите всичката храна и напитки за гостите ви и не на последно място ще имате удобно място, на което да починете, след като сте ходили дълго.

Това е добър вариант за деца над поне 5-годишна възраст, но според нас оптималната възраст, на която този рожден ден ще бъде оценен е поне от 8-годишни деца.

3. Полет с балон

Тази идея няма да ви излезе евтино, но може да сте сигурни, че ще се помни за дълго, както от родителите, така и от децата. Повечето хора нямат шанса да се качат на балон, през целия си живот.

Не пренебрегвайте факта, че тази идея може да се окаже твърде екстравагантна за някои от потенциалните ви гости и те може да откажат на поканата ви.

Иначе няма как да не отчетете, че за тийнейджър това е повече от интересна идея. Съвременните деца са доста ангажирани с всевъзможни технологии и една разходка в облаците може да ги накара да погледнат на нещата под различен ъгъл.

4. Рафтинг

Още една смела идея на открито. Осъществима е през пролетта и лятото. Но предвид, че става въпрос за деца е по-добре да е лятото. През пролетта реките са особено пълноводни и буйни и може да изпитате затруднения да намерите подходящо място, особено предвид факта, че може да попаднете и на някои водопади.

Ако сте родител на момче или момиче на възраст между 8 и 13 години, може да сте сигурни, че това ще е най-страхотното парти, което сте организирали.

5. Парти край басейна

Отново лятна идея, но този път доста по-рафинирана. Почти всеки град разполага с басейн, край който хората да отмарят, докато стане време за море. Може да ангажирате някаква част от него, в зависимост от броя на гостите ви.

Детското парти ще е повече от забавно, в това може да сте сигурни. Игрите във водата ще позволят на децата да се насладят на момента. По този начин може да изкарате целия ден, край басейна.

За да накарате децата да участват в отборни игри, предвидете топки, а защо не и водни пистолети. Дори и момичетата обичат да играят с тях и партито ви е обречено на успех.

6. Рожден ден пред блока

Това е едно от икономичните ни предложения, които няма да натоварят семейния бюджет. Поканете съседските деца, които най-вероятно са най-добрите приятели на вашето собствено.

Домът ви ще е на удобно разстояние и може лесно и бързо да се качвате, за да вземете още напитки или тортата. Ако поради някаква причина се наложи партито може да продължи вкъщи и няма да ви отнеме много време да се преместите.

7. Escape room

Това вече е доста популярно забавление, което вече се предлага масово и за деца. Получавате удобството да не се притеснявате за времето и в същото време ще предложите на децата напълно ново забавление.

Няма как да сбъркате и само трябва да отчетете личните предпочитания и интереси на детето, за да му дадете това, което ще го накара да се бори със загадките, докато не успее да излезе от стаята.

8. Ледена пързалка

Може да ви изуми, но това забавление е достъпно дори и през лятото. В столицата има цели две пързалки, които се поддържат целогодишно. Ангажирайте учител, за тези от гостите ви, които не умеят да карат кънки.

Това е подходящо за деца на всякаква възраст. Дори и при наличието на кънки за 3-годишни не подценявайте факта, че на тази възраст те са доста малки и шанса от инциденти се увеличава значително.

Да не забравим да кажем, че това може да е перфектното решение за рожден ден през зимата, когато така или иначе има доста временни пързалки.

Този вариант може да се приложи успешно, ако детето ви и гостите му са на възраст от поне 6 или 7 години. Така може да сте сигурни, че ще следват указанията на учителя и няма да създават опасни ситуации.

9. Езда на коне

Не са малко и конните бази, които могат да ви помогнат с организацията на детски рожден ден. Без значение дали става въпрос за момче или момиче, всички ще харесат идеята. Ако децата са под 5-годишни може да попитате за понита, които ще паснат идеално на ръста им.

10. Разходка с корабче

Ако живеете край река или море, това може да е повече от незабравима идея. Със сигурност в района има екскурзионно корабче, което може да наемете за няколко часа или дори за цял ден.

Ако изберете този вариант, имайте предвид, че трябва да сте повече от бдителни. Движещото се корабче е обезопасено с достатъчно високи парапети. Но дори и така е добре партито да е ограничено до една зона, която може да контролирате и наблюдавате през цялото време.

11. Тематично парти

Това е последната ни идея. Без значение на каква възраст е детето, то има интереси, които през различните периоди имат голямо значение за него.

Може да се започне с наистина малките деца около 3 години, които са на вълна анимационни герои. Измислете им забавни игри, базирани на тези герои, които в момента ги вълнуват толкова много или пък им подарете дрешки със забавен надпис.

Ако става въпрос за по-големи деца или тийнейджъри, тогава интересите са още по-изявени. За каквото и да става въпрос, като предпочитания от страна на наследника ви, познавайки го добре, може да го изненадате по толкова много и различни начини.

Ако е достигната нуждата възраст и нямате задръжки може да изпратите вече отгледаното дете за пръв път само на море или планина. Ще ви бъде повече от благодарно и тази ваканция ще остави повече от ярки спомени в него.