Сигурно знаете как да се справяте с лошото настроение и трудните моменти. Всеки ден се събуждаме и следваме обичайната си сутрешна програма.

Чувстваме се страхотно и готови да се заемем с различни задачи, но тогава внезапно нещо или някой разваля настроението ни и съсипва целия ни ден.

Независимо от това колко сте заети, можете да отделите 12 минути, за да оправите настроението си и да се почувствате по-щастливи.

1. 12 минути благодарност

Независимо какво или кой е скапал деня ви, отделете 12 минути, за да напишете 12 неща, за които сте благодарни, вместо да проклинате всеки и всичко в живота си. Благодарността има огромна сила.

12 минути ще са достатъчни, за да ви накарат да се усмихнете и да се почувствате силни и ведри. Така ще разберете, че вие всъщност сте благословени и че на земята има много повече истинско страдание, отколкото си мислите, че самият вие преживявате.

2. 12 минути сън

Когато сте уморени и претрупани с работа, не можете да се чувствате щастливи. Организмът е под стрес, тялото и мозъкът са изтощени. 12-минутна дрямка през деня ще ви помогне да се съвземете, ще ви освежи и ще ви върне настроението.

Това е един здравословен начин за борба със стреса. Някои компании позволяват на служителите и кратка дрямка по време на работния ден и дори има специални стаи за тази цел.

3. 12 минути смях

Прекарайте 12 минути като гледате нещо смешно или забавно – например снимки на животни или на вашите домашни любимци. Може да правите това винаги, когато се чувствате зле.

Друг начин да се разведрите е да пуснете смешна и забавна игра на телефона си. Кой е казал, че те са само за деца? А и винаги помага слушането на вашалюбима песен.

4. 12 минути медитация

Някои хора прекарват в медитиране 5 минути, други – цели часове. Всичко зависи от вас. Можете да практикувате това навсякъде – у дома, на работа, в хотелската стая, в автобуса, на летището, в парка, буквално – навсякъде, стига да сте в състояние да се концентрирате.

5. 12 минути разходка

Не е нужно да ходите пеш цял ден.12 минутна разходка е напълно достатъчна, за да прочисти съзнанието ви и да ви повдигне настроението. Освен това е полезна за сърцето.

6. 12 минути четене на вдъхновяващи цитати

Когато сте потиснати, сякаш нищо не може да ви помогне. Четенето на няколко вдъхновяващи цитата може да се окаже чудотворно и да ви предпази от прекалено голямо задълбочаване в проблемите.

12 минути ще са достатъчни да ви вдъхновят да обикнете себе си отново. Има огромно разнообразие от подобни крилати мисли за различните хора.

Живеем в забързан свят, фокусиран върху преследването на кариера и цели, успех и пари. Не обръщаме достатъчно внимание на това, как се чувстваме през деня. Това е тъжно.

Може да сте свърхзает човек, който няма време за медитация, дрямка, четене или разходка, но наистина ли мислите, че ви трябва много време, за да сте щастливи? 12 минути могат да променят не само деня ви, но и живота ви, стига да изберете това, което наистина ще ви накара да усетите разликата.