Островите на Италия са изпълнени с прекрасни гледки, безвремие и романс. Ето и някои от тях, които са известна туристическа дестинация и са сред най-очарователните и прекрасни места, които можете да посетите в тази европейска страна.

1. Лампедуза

Най-южният остров на Италия се намира само на седемдесет мили от крайбрежието на Тунис. Той е известен със своя Плаж на зайците, който е сред най-прекрасните плажове на света. Водата е топла, чиста и прозрачна.

2. Понца

Намиращият се в Тиренско море остров е известен със своите плажове, използвани още от времето на Римската империя. Легендата твърди, че това е островът, на който Одисей среща магьосницата Цирцея.

Хората са дружелюбни и приятелски настроени и със сигурност ще ви покажат скритите красоти на този изумителен остров.

3. Стромболи

Разположен в Тиренско море, на този малък остров се намира един от трите активни вулкана в Италия. Последното му изригване е през 2009 г. Той е задължителна дестинация за еко ентусиасти.

4. Мурано

Този остров е разположен във Венецианската лагуна и е исторически известен със стъкларската си промишленост. Първоначално населен от римляните, Мурано е известен с венецианското си стъкло до 1270 година. Той и до ден днешен привлича посетители с богата си култура и история.

5. Палмарола

Природен резерват, този остров представлява изумителна гледка за посетителите. Островът е слабо населен, но при все това посетителите могат да се радват на няколко великолепни ресторанта, които им предоставят възможността да вкусят специалитети на фона на прекрасния пейзаж.

6. Ла-Маддалена

Разположен съвсем близо до Сардиния, островът е известен със слънчевите си плажове. Той предлага на своите посетители екзотичен архитектурен пейзаж със старата част на града, тесни извити улички и малки магазинчета.

7. Прочида

Разположен на няколко километра от брега на Неапол, този остров е бил известна и предпочитана дестинация за почивка на заможните и богати римляни.

Със своето екзотично пристанище и красиви гледки, островът е бил сцена на множество филми. Той дълго време е смятан за един от най-красивите италиански острови.

8. Капри

Този остров е бил известна дестинация за отдих и почивка още от времето на Римската империя. Факт е, че много от посетителите идват, за да видят руините на древните римски вили, пръснати из живописната околност.

При все това, Капри има много какво да предложи и на модерните си посетители със своите курорти и природни забележителности. Синьото блестящо море и плажовете, които обграждат острова са легендарни с красотата и чистотата си.

Той е сред най-често посещаваните острови в света и със сигурност е дестинация, която си заслужава да бъде видяна.

9. Леванцо

Разположен на запад от Сицилия в Средиземно море, Леванцо е известен със своите скални неолитни рисунки. Той предлага невероятни преживявания на своите посетители не само с божествената си природа, но и с оригиналната си и нестандартна архитектура.

10. Панарея

Това е малък остров от групата на Еолските острови, който е известен с гмуркачите си и с минералните си извори. Много от подводните гмуркачи посещават острова, за да се насладят на останките на круширали кораби, които се намират на дъното около острова.

Островът привлича много посетители, дори и знаменитости. Най-добрият сезон за посещение е лятото, защото през по-голямата част от останалото време, заведенията и хотелите са затворени.