Надали има жена, която нарочно да носи дрехи, които я правят да изглежда по-възрастна. Но е учудващо колко много жени го правят. Ето и списък с десет неща, които ви състаряват.

1. Туид

Дори и някои платове, като дънковия например, да създават младежко усещане, то туидът прави точно обратното, защото се асоциира с костюми за зрели жени. Има и по-добри избори от него.

2. Очила за четене

Да, разбира се, може и да ви трябват, но никога една жена няма да изглежда по-млада с малки очила, килнати на върха на носа ѝ. А представете си ако са закачени на връв или на верижка, за да не ги губите? И това също ви състарява.

Ако трябва да носите очила за четене, постарайте се те да са сладки и забавни – така няма да си придадете вид на по-възрастна отколкото сте.

3. Сива коса

Сигурно много жени са за сивата коса и биха поспорили, но истината е, че тя ви състарява. Надали средната възраст е точно моментът косата ви да бъде сива.

Разбира се, че и сивата коса може да бъде шик (има толкова много жени, които изглеждат добре със сива коса), просто не може да накара някого да изглежда по-млад.

4. Жилетка

За жена на средна възраст пуловерите и жилетките са добър вариант, вързани около врата. Дори и да изглеждат удобни, те са доста непрактични за по-пълни и едри жени, защото не са особено еластични и придават на тялото по-грубоват вид.

И каквото и да правите, не връзвайте жилетката си около кръста – така не само че няма да скриете бедрата си, ами ще ги направите да изглеждат още по-големи.

5. Удобни обувки

Какво може да съсипе наистина един стил – удобните ежедневни обувки или сандали. Има толкова начини да ви бъде удобно и все пак да изглеждате добре.

6. Дънки с висока талия

Това също ви кара да изглеждате по-стара. Просто когато решите да си купувате джинси, разгледайте моделите – със сигурност ще намерите подходящ за вас, който няма да ви състарява.

7. Всеки цвят, който ви размива

Това, което мигновено ви кара да изглеждате по-възрастна е всеки един цвят, който ви лишава от цвят. Трябва да избягвате подобни цветове, защото те ви обезличават.

Подходящите цветове, като оттенъци на червеното или синьото могат да подчертаят цвета на кожата ви и да ви накарат да изглеждате по-млади.

8. Чанта на възрастна дама

Още ли имате и носите подобна чанта от преди 15 години? Чантата все още е важен атрибут, който може да промени стила ви. Ако носите огромна стара чанта, това със сигурност ще увеличи годините ви. Имайте го предвид.

9. Прекалено много или прекалено малко грим

Руж и червило може да се окаже толкова лоша комбинация като да тръгнете без грим. Можете да промените нещо – ярки сенки за очи, искрящо червило и брокат. Научете се как с лекота да нанасяте подходящите цветове и гримът ви ще е перфектен за жена на средна възраст.

10. Чорапи и кецове

Те вървят само с дрехи за тренировка. В противен случай ви гарантират, че ще изглеждате доста по-възрастна. Затова просто можете да държите в гардероба и друг вариант на спортни обувки и маратонки.