Сънят е онзи сладък момент от денонощието, в който се отпускате, за да отморите и съберете сили за следващия ден. Всеки човек сънува и това е част от функционирането на мозъка. По този начин се обработва една част от информацията, която е постъпила в мозъка, през изминалия ден.

Нормалния ход на събитията и особеностите на функционирането на мозъка в повечето случаи не позволяват сънищата да бъдат запомнени, дори и в мига в който се събуждате.

Но някои от сънищата остават в съзнанието ви не само през деня, но могат да ви накарат дълго да се чудите какво ли означават.

Тук ще ви разкажем за някои от най-популярните обяснения, които обясняват това, което сте сънували. Важно е да имате предвид, че сънищата не трябва да се приемат буквално, което в не малко случаи може да ви притесни.

Зад всеки символ има обяснение, което ще разтълкува това, която мозъкът ви е създал през нощта.

Някой ви преследва

Това е може би най-честото, за което хората се допитват какво може да значи. Тълкуванието е, че може би се чувствате застрашени от човек или събития в реалния живот. Преследването може да означава, че сте наясно с проблема, но ви липсва смелост или желание да се изправите и преборите с него.

Падане от високо

Усещането по време на сън мнозина описват като толкова реалистично, че на целия следващ ден изпитва ужас от това, което са сънували.

Тълкованието може да е в посока на това, че изпитвате тревога за неща, които не можете да контролирате. Според някои това значи, че самите вие определяте някое ваше действие или решение като провал.

Вода, езеро или река

Сънищата, които включват вода имат отношение към вашето подсъзнание. Това може да означава, че сте на път да стигнете до важни прозрения за вас и живота ви, които могат да се окажат определящи за бъдещето ви.

Ако водата е мътна или мръсна, може да става въпрос за обърканост или чувство на безпомощност.

Не може да помръднете

Ако сънищата ви включват образи на това как се опитвате, но не може да направите даже една крачка, това значи, че сте се натоварили с прекалено много отговорности.

Не е изключено и просто да имате проблеми, които не може да решите и усещането да е все едно това ви притиска със страшна сила.

Голи сте на обществено място

Такива сънища навеждат на мисълта, че имате не малко притеснения и сте емоционално или психологически уязвими. Не е изключено да става въпрос за това, че сте разкрили лична информация пред неподходящите хора и сега се притесняват как може да я използват.

Смърт

Без значение какво точно се е появило в сънищата ви, ако става въпрос за смърт, то няма как да не сте изпитали неприятно чувство.

Тълкуванието може да се разгледа не като фатален край за вас или ваш близък, а като ново начало. Само когато старото си отиде, може да се появи новото, което може би е по-добро за вас.