Веселин Ангелов е ски учителят от Троян, който преди малко повече от две седмици бе диагностициран с коронавирус.

38-годишният мъж разказва пред медиите своята история и по-скоро за това какво е представлявало заболяването и как той е преминал през него.

В самото начало

"Беше 38 градуса. 10 дни подред, всеки божи ден имах висока температура. Лекарят в болницата в Разлог ме изпрати на рентген.

Направиха ми снимка и рентгенологът ми каза, че имам двустранна пневмония. Попитах го дали мога да се прибера, тъй като в Троян има Белодробна болница, която е доста добра", разказва Веселин Ангелов.

След това той се прибира в родния си град и е приет в Инфекциозното отделение на ловешката болница.

Там му се прави и тест за това дали в организма му има наличие на вируса COVID-19. Минават се един-два дни и пробата пристига обратно.

Новината за Веселин Ангелов е неприятна. Бъдещето изглежда изпълнено с тревоги. Пробата е положителна, а страховете са големи.

"В понеделник излезе положителен. Сложиха ми два вида антибиотик венозно, а другият го приемах през устата.

Първите дни бяха изключително тежки, понеже температурата не спадаше. Ставаше ми доста лошо, имах втрисане, както и суха кашлица.

Лежах две седмици в болницата. Сестрите и докторите бяха на страхотно ниво", споделя той.

След лекарската намеса

Г-н Ангелов благодари на всички онези медицински лица, които са полагали грижили за него през цялото време, в което е имал спешна нужда от оказване на помощ.

Към днешна дата, ски инструкторът има още две проби за коронавирус, които за щастие са отрицателни.

Сега, пациентът е изписан в 28-дневна карантина в домашни условия. Изследвано е цялото му семейство, както и онези, които са били в контакт с Веселин – по негови думи „над 30 човека“.

Всички проби са отрицателни, а хората са без никаква симптоматика. Споделяли, че се чувстват добре.