След като вчера се срути част от кръстовището на булевард „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“ във Варна, днес земна маса се свлече върху локално платно на „Васил Левски“, научи екипът на Gradski.bg.

Според информациите това се е случило в близост до ромския квартал Максуда в новоремонтираната част на булеварда.

Засега няма данни за пострадали, нито има коментар от Общината или други институции за причините за свлачището. В интернет се появи снимка, показваща срутилата се земна маса, която е покрила платното на булеварда.

Припомняме, че на 22 май, след проливен дъжд в морската ни столица, част от надлезното кръстовище на булевардите „Васил Левски“ и „Владислав Варненчик“ се срути.

Във фейсбук се появиха множество снимки и клипове на пропадналата част, както и на редица други наводнени участъци из цяла Варна.

Общинската администрация призна, че след пороя е било регистрирано още едно свличане по друго кръстовище.

Цялата ситуация се разигра, след като часове по-рано българският премиер Бойко Борисов премина по ремонтирания за 116 млн. лева булевард „Васил Левски“ и похвали ремонта, наричайки го успешен и безпроблемен.

След срутването на кръговото вчера общинският пресцентър излезе със съобщение, в което обяви, че кръстовището все още не е официално пуснато за експлоатация, по този начин опровергавайки думите на Борисов.

По-късно през деня бяха предприети спешни мерки за укрепване на кръговото кръстовище и пускане на движението.

Днешното свлачище е поредното такова във Варна, като дори скъпоструващите ремонти не успяха да разрешат този проблем на жителите на морската ни столица.