Наемането на автомобил е изключително елементарна задача, която си съперничи по лекота с наемането на хотелска стая. Истината е, обаче, че има твърде много детайли и подробности, на които дори и по-опитните хора рядко обръщат внимание. 

Ето защо на следващите редове сме обърнали внимание на три неща, за които е много важно да се поинтересувате преди да се ангажирате с дадена фирма за rent a car.

Допадат ли ви автомобилите

Много фирми за rent a car се опитват да “изцедят” до последно автомобилите, с които разполагат. Този техен стремеж, за съжаление, може да доведе до там, че превозните им средства са в отчайващо състояние.

Това води до по-висок риск от инциденти по пътя, да не споменаваме, че обикновено старите возила правят по-големи разходи за гориво, които съответно ще излязат от вашия джоб като клиент. Има значение и дали ще наемете лек автомобил, джип, ван или бус.

За да сте сигурни, че няма да изпаднете в подобно положение, проверете с какъв автопарк разполага фирмата. Колкото по-добро е състоянието на автомобилите, толкова по-изгодно и комфортно ще е за вас преживяването на пътя с тях.

Има ли лимит на километрите

Един от въпросите, които трябва да проучите е дали при дългосрочното наемане на автомобила в София, например, плащате за допълнителни километри, тоест да разберете дали има някакъв лимит, за който не се споменава нищо.

Ако попаднете на фирма, която ви налага подобни ограничения, бягайте надалеч от тях. Има не малко компании, при които нямате никакви ограничения (например SpeedyCars.eu), така че не е нужно сами да си налагате граници.

Предлагат ли денонощна пътна помощ

Може и да ви се струва, че това не е от значение, но всъщност е много важно да се уверите, че можете да разчитате на тази услуга. Никога не знаете какво може да ви се случи по пътищата.

Това винаги е ужасно стресиращо, а да не говорим когато сте с чужд автомобил, за който носите не малка отговорност. Ето защо е важно да попитате дали компанията, от която смятате да наемете кола предлага денонощна пътна помощ.

Така ще бъдете напълно спокойни, че дори и ако возилото закъса някъде по пътищата на страната, ще можете да разчитате на помощ и съдействие от фирмата, от която сте го наели.