Лидерът на политическата формация "Воля" обяви пред медиите, че са му предлагали да си плати смешни пари само и само, за да има по-висок процент в проучване за рейтинг на българските политически формации.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му. Той заяви в допълнение, че е получавал оферти между 10 000 и 40,000 лв.

След отказ да си плати процентите в публикуваните данни са били значително занижавани нарочно. Според депутата било и публична тайна какви са тарифите за повишаване на рейтинга.

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата.“

Цифрите са публична тайна

„Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя.

Много социологически агенции са идвали в офиса ми директно с готови оферти. Чувал съм оферти и от 40,000 лв. на изследване, стигали сме и до 10,000 лв. след сериозен пазарлък”, обяви Марешки.

Той обясни още, че според предварителни данни от изследвания доверието към партията му е с едни проценти, а след отказ от негова страна да си плати, цифрите в официалните данни са занижени.

Марешки, обаче, винаги е отказвал, тъй като няма амбиции за властта и е готов веднага да си подаде оставката, за да гледа децата и внуците си. Някои неща според него са доста по-важни от едната власт.

„Не искам да си плащам за фалшив пиар. Правя това, което мога да правя. Ако хората го харесват, ще продължавам да го правя за тях.”, обясни той.

Марешки за протестите

Лидерът на "Воля" обяви също, че от партията му ще блокират някоя медия, ако блокадите на кръстовищата останат. Той обвини медиите в едностранчиво отразяване, тъй като имало хора, които подкрепят протестите без да блокират гражданите, което според него било най-правилния начин, по който човек може да изрази недоволството си.

„Ще блокираме една медия. Логиката ни е същата като на тези, които блокират „Орлов мост”.

Искам да покажа абсурдността на положението. Какво са виновни другите граждани, че ги блокираме?

Може да блокираме и централата на Христо Иванов. Да блокираш нещо, което няма общо с това, срещу което протестираш, е абсурдно и не бива да се случва в една правова, европейска държава.”, смята Веселин Марешки.

Той обясни, че е провокиран от ситуация, на която е станал свидетел – протестиращи от блокадите в София са си правили снимки и възторжено коментирали как са „прецакали гражданите”. Това е ядосало варненския магнат и сега той е решен да се обърне срещу блокиращите.