„Останах с впечатлението, че Христо Иванов знае какво искаше да му каже Ламбовски и това е причината той не желае да проведе този разговор. Задавам въпросите към него относно случката на „Орлов мост”, защото смятам, че е важно да знаем посланията на хората, които желаят да управляват България. Цялата тази ситуация ми се стори странна и мисля, че трябва да бъде разяснена”. Това съобщи един от участниците в протестите – Кирил Радев.

Той добави още, че е получил отговор в социалната мрежа, но не го приема за задоволителен.

„В рамките на следващия ден имаше две интервюта на Христо Иванов, които се разминаваха по съдържание”, казва в допълнение Радев.

„В живото си предаване Христо Иванов два пъти обещава, че след излъчването ще говори с Ламбовски, а след това казва, че такова нещо не се е случило. Не виждам, защо не го е направил, след като не се притеснява от такъв разговор и още повече, че е обещал”, добави Кирил Радев.

Още мнения по въпроса

Александра Стеркова, която е член на младежката организация на „Да, България” смята, че това са обикновените рискове на живите връзки.

„Всякакви хора могат да дойдат и да кажат каквото си пожелаят. Ние нямаме каквото и да е притеснение по повод случилото се. Наблюдава се една целенасочена атака срещу Христо, но ние сме подготвени”, казва тя.

Кирил Радев заяви категорично, че не иска да бъде краен в нито една посока на разговора.

„Предлагам всеки един, който се интересува от ситуацията, да я изгледа детайлно. Освен вербалното поведение на участниците, можем да анализираме и жестовете им”, предложи той.

„Желанието ми е и да мога да отразявам протеста. Правя това с камера и микрофон, като се старая да разговарям с различни протестиращи. Бях на събитието на ГЕРБ, като репортер. Там получих множество удари, по което е образувано и досъдебно производство" , допълни Радев.

Какво смята Валери Симеонов

„След изтеклия запис Христо Иванов трябва да обясни връзките си с Маджо. В противен случай, остава не съмнението – остава убеждението, че зад протеста стои и друга фигура от подземния свят с много пари, освен фигурата на Васил Божков”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред медиите и попита:

„Ако е така - това спонтанна гражданска позиция на редуциран вече кръг от хора ли е? Или челен отряд на престъпността, който не е заинтересован от законността в България и разкритията, които прави главният прокурор? Отряд, който иска да управлява заради олигархични интереси?”