Сградата на Министерския съвет беше обстрелвана с домати и яйца за поредна вечер. В София нещата отново ескалират.

Без кой знае колко сериозни нарушения приключи 32-ата вечер на антиправителствени протести. Традиционно хората се събраха на уреченото място около 19:00.

Сградата на Министерския ни съвет беше обстрелвана с огромно количество домати и яйца, което за бедна държава си е направо разсипничество от греховен характер. След това протестиращите тръгнаха на традиционното си шествие, което правят всеки ден.

От площад "Независимост" стигнаха до палатковия лагер на „Орлов мост”. Част от хората продължиха с факли по бул. „Цариградско шосе”. На места блокираха и движението.

Какво се случва с палатковите лагери

И трите палаткови лагера в София засега гордо остават на местата си. А на този фон, майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" обявиха, че са готови на крайни действия, ако палатките бъдат преместени. Една от тях дори заплаши да се самозапали.

В понеделник сутринта блокадите на „Орлов мост” отново осъмнаха на мястото си, както нареди премиерът Бойко Борисов. Ситуацията е спокойна.

Заради палатковите лагери разписанието на столичния градски транспорт отново е променено, както бе и предната седмица. За днешния ден протестиращите се заканиха да блокират границата с Румъния, както и пътя към летище Варна.

Демонстрантите блокират и пограничните ни пътища

В неделя демонстранти блокираха успешно пътя към "Калотина". Демонстрантите освободиха кръстовището пред Софийския университет

Протестиращи решиха да освободят кръстовището пред Софийския университет. Те преместиха палатките от пътя на тротоара, за да може да се освободи движението и казаха, че от добри чувства са сторили добре.

Какви са плановете от тук нататък

Протестиращите ще се преместят пред Министерския съвет. А блокадите на другите две кръстовища - на площад "Орлов мост" и пред Министерския съвет, ще останат за още дълго време.

Възстановено е и движението по редовния маршрут по тролейбусните линии № 1,2,7.

Ливан също ще се нагледа на протести

Ливанската полиция директно използва сълзотворен газ срещу демонстрантите, за да разпръсне протестиращите, за да не създават те излишно напрежение по улиците на града. Гражданите са притеснени за това как ще ходят на работа и как ще функционира градът през следващите дни.

Втора поредна вечер на антиправителствени протести и сблъсъци със силите на реда по улиците на Бейрут. Ливанската полиция използва различни безопасни средства, за да разпръсне ефективно протестиращите, които са най-близо до сградата на парламента.

Те настояват за оставка на правителството и за независимо разследване на причините за огромния взрив. Експлозията отне живота на близо 160 души, а над 6000 бяха ранени.