Тя изрази своите опасения пред медиите

„На площада има толкова много млади хора с конкретни искания за по-добър живот. Искам те да имат безоблачно бъдеще и да се чувстват сигурни в страната, в която живеят.

Но на протестите има и такива, които имат свой сценарий – хора, които са олицетворение на миналото и ползват брутален метод на живот и управление, за да придобият икономическо влияние. Отдавна сме минали този етап от развитието на държавата и не трябва да се връщаме към него”. Това бяха думите на зам.-председателя на "БСП за България" Весела Лечева.

Тя сподели още, че се най-много се опасява, че хората ще останат измамени накрая. Според нея има голям шанс нещата, които желаят хората, просто да не се сбъднат и това най-много ще нарани и нея, и нейните съмишленици.

„Ясно се вижда опитът за прокрадване на друг сценарий, който ще бъде опасен за управлението на държавата ни. Говоря за това, което излезе в медиите за хора, които се укриват в далечната арабска държава”, бе казано още в думите на зам.-председателя на "БСП за България" .

Пред медиите Весела Лечева коментира още и опита за убийство над съпруга й Манол Велев.

„Където и каквото трябва съм казала. Минаха 13 години от опита за покушението му.

Чакам справедливост. Този тип престъпления се доказват трудно.

Искам да вярвам, че прокуратурата има силата да стигне докрай, да си свърши работата и да докаже, че това е един работещ орган, една институция, в която гражданите могат да усетят подкрепа и сигурност.”, поясни Лечева относно случая.

На площада

Няколко димки бяха хвърлени на площада пред бившия Партиен дом. Това сякаш може да послужи за доказателство на думите на Весела Лечева.

Агитки закриха осмия антиправителствен протест в центъра на София така, както само те си могат. За изключително малко време напрежението ескалира, след като въпросните димни гранати бяха хвърлени пред бившия Партиен дом.

Протестиращите мирно граждани, които бяха осезаемо повече, обаче, бързо осъзнаха, че сред тях има и провокатори, за които толкова много бяха предупреждавани. Това ги провокира не към напрежение, а към осигуряването на жива верига пред полицаите, за да може мъжете в черни дрехи да нямат достъп до охраняващите полицаи.

На протестите през последните дни се търси сериозна възможност да се прокара нечий чужд сценарий, различен от желанията на хората. След снощи думите на Весела Лечева изглеждат някак си по-ясни и разбираеми.

На площада се решават основните линии в съдбата на хората, пазете се от излишни провокации и мирно покажете исканията си, призовават и от полицията.