В Бургас двама мъже разбиват вендинг автомати в късните часове на денонощието. Според потърпевшите - посегателствата са системни. Разбити са два от автоматите на собствениците.

„На 10 март сутринта ни се обадиха наши колеги, че единият ни кафе автомат е разбит и по него има куп материални щети. След като го оправихме, отидохме при другия и открихме, че и той е разбит.”, разказва една от собственичките – Алекс.

„Това се случва за втори път в рамките на няколко месеца!“

С тези думи влиза в диалога нейният партньор Андрей. Заради набезите те поставят видеонаблюдение.

То е заснело дословно действията на крадците. Те чупят няколко пластмасови елементи, за да достигнат с ръка до монетите в машината.

„Не е имало, обаче никакви пари, тъй като ние всяка вечер обслужваме машините и ги изпразваме напълно. Навярно, обаче други колеги са били обрани.”, каза още Андрей.

Потърпевшите са подали официален сигнал в полицията, откъдето ги информират, че това е шести сигнал за подобен инцидент в рамките на деня. Лицата, заснети от охранителните камери, са познати на полицията.

Видеото е публикувано и в социалните мрежи с цел да се разпространи и въпросните лица да бъдат открити по-лесно. От ОДМВР на Бургас заявиха пред медиите, че се работи по случая и вече има набелязани заподозрерни лица.

Защо В. Стефанов се превърна в обвиняем

Оказа се, че не само британския кралски двор страда заради обвинения в расизъм. Президентът на „Славия” и член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз - Венци Стефанов е разследван за расистки изказвания по време на пресконференция от миналото лято.

Сигналите срещу него са подадени директно в Комисията за защита от дискриминация, в Международната асоциация за борба с расизмa и в УЕФА. Кой стои зад това и има ли връзка разследването с избора на нов президент на футболния съюз у нас - вижте позицията на собственика на „Славия".

Ето и мнението на обвиняемия

„Доставя ми удоволствие да гледам как деца, които са били сополанковци като дойдат, после израстват и играят голям футбол. Това нещо е плод на отмъщение на един човек.

Не се съгласих този човек да влезе в трансфера на Филип Кръстев, защото той нямаше нищо общо. Хората, които извършиха това нещо, бяха Петьо Костадинов, Лъчо Танев и Христо Стоичков.

Те бяха безспорните авторитети, които Гуардиола прие и в един момент – идва на пометеното и се насажда лицето Жейнов. Той си е избрал този път, но знам само едно нещо, че всичко на този свят се връща.", коментира Стефанов.

„Аз знам за много неща и той много добре знае, че ако не го бях предупредил, в Гърция му готвеха една приятна изненада. Той беше измамил за един футболист от Южна Америка моя приятел, президента на на АЕК Димитрис Симинатидис.

Помогнах му, да, но няма ненаказано добро, да знаете.", каза още разочарованият Стефанов.