До два дни ще стане ясно дали младежът, помел пет паркирани коли в пловдивския квартал „Тракия“, е приемал упойващи вещества преди да седне да шофира.

С тази катастрофа младежът е причинил непоправими материални щети на автомобилите.

Някои от колите, пострадали от инцидента, са тотално неразпознаваеми, което кара служителите на Министерството на вътрешните работи да считат, че скоростта, с която младежът е шофирал, е била твърде висока за пътните условия.

21-годишният Георги Георгиев се намира в болница с лицево-черепна травма. Спътникът му, друг младеж, е прегледан от лекарите и е освободен за домашно лечение.

Нанесените щети

Материалните щети по автомобилите са наистина огромни. Собствениците са на мнение, че колите им не подлежат на ремонт.

От всички пострадали, само един има сключена застраховка "Автокаско". Най-потърпевша е Златка Терзиева, която е инвалид, а превозното средство ѝ е служило като основен метод за придвижване.

Тя споделя, че само ден преди инцидентът да се е случил, е платила абсолютно всичко дължимо. Още днес тя има среща със застраховател, за да оценят щетите по автомобила ѝ.

Много хора от България и чужбина са се свързали с големите телевизии и са проявили желанието си да помогнат финансово, за да се съберат пари за нов автомобил.

Когато това бе съобщено на пострадалата жена, тя изрази огромната си благодарност към абсолютно всички.

За нарушителя

За нарушителя може да се каже всичко друго, но не и това, че е праведен шофьор. Това не е първото му провинение, а дори напротив.

Въпреки крехката си възраст, 21-годишният младеж има цели пет пътни нарушения на Закона за пътищата.

Момчето е шофьор от цели четири години и полицията в града го познава отдавна, което прави случаят още по-съмнителен относно това дали водачът на МПС-то е бил трезвен.

„Той има 5 нарушения по закона за пътищата. Последното му нарушение е неспазване на пътен знак и то през месец януари“, обясни гл. инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“ - Пловдив.