22-годишното момче Давид Георгиев от София е в неизвестност вече втори месец. Издирването му продължава от няколко страни – родители и полиция, но въпреки това следа от него няма.

Изтече информация, че профилът му в социална мрежа е бил активен няколко пъти от изчезването му насам.

Това кара полицията да мисли, че момчето е добре и е ползвало Интернет, но обмисля и вариант телефонът му да е откраднат.

Кога и как започва всичко?

Следите на момчето се губят в края на март. 22-годишният Давид излиза на разходка в столичния квартал „Обеля“, където живее.

За жалост, това е и последния път, в който близките му го виждат, тъй като младежът повече не се прибира. Имал в себе си само 10лв. и външна батерия за телефон.

„7 минути след като излезе, аз го набрах по телефона и той беше изключен. Притесних се и излязох да го търся, обаче не го намерих“, разказва пред медиите майка му Невена.

Тя не губи и секунда време. Още същия ден Давид е обявен за национално издирване.

Месец преди да изчезне, се преместил при баба си и дядо си. Желанието, което е имал, е да бъде поне една идея по-самостоятелен.

„Дойде при нас за 3 дни и беше изпаднал в депресия. Казваше, че иска да изчезне, но не съм го взела на сериозно. Предполагам, че раздялата с приятелката му през януари му е повлияла“, споделя още майка му Невена.

От този момент насам, никой не го е виждал и чувал. По информация на служители от Министерство на вътрешните работи Давид е тръгнал към пещерата „Темната дупка“, намираща се до Лакатник.

Родителите му го търсили и там, но не открили нито момчето, нито негови вещи. Направило им впечатление, че преди ден вайбърът на момчето бил активен, но се притесняват дали някой друг всъщност не влиза в него.

Издирването продължава и до днес

Поради постоянното пускане на постове, в които родителите обясняват, че синът им е изчезнал, се появили и много измамници, които лъжат, че знаят къде е. Естествено, лъжците искат пари.

Момчето учило компютърно и софтуерно инжинерство в Техническия университет в града. Хобитата му били да свири на китара и да композира.