Какво е протеинът? Вещество, съдържащо се натурално в организма, или просто хранителна добавка на стелажа в близкия квартален магазин за спортни добавки и фитнес аксесоари?

Всъщност, протеинът е вещество, което се съдържа в храната, която приемаме. Другото му име, с което е по-правилно да го наричаме в българския език, е „белтъчини“ вместо протеини, но няма изрично правило за това, така че зовете го както искате.

Както и да му викаме обаче, едно е сигурно – без този макронутриент освен отпаднали, ще се чувстваме и изгубени в залата, а спортните резултати ще достигнат т.нар. „плато“ по-бързо отколкото си мислите. Нито ще усещаме ситост, ако не присъства в дневния порцион, нито ще се чувстваме енергични.

Да, най-вероятно сте чували да казват, че въглехидратите са тези, които дават енергия от типа „ей така, да имаш да си харчиш“, но всъщност протеините са онези, които ни позволяват едновременно и да се заситим осезаемо и продължително, и да хабим калории докато храносмиламе на дивана, и да заълваме мускулни депа след поредната спартанска тренировка.

Бележка: Не ни разбирайте погрешно – комбинацията от четирите макронутриента е изключително важна, за да можете да развивате всеки показател от тялото си по правилен и оптимален начин.

- споделят специалистите от Workout.bg.

Подхождайте внимателно към някои диети, ограничаващи частично или изключващи изцяло някой от четирите основни макроси: мазнини, въглехидрати, белтъчини и фибри. Тази тактика е добра, ако искате бързо сваляне на килограми, но е важно в последствие да захраните организма правилно (постепенно), за да постигнете така желаното постоянно изгаряне на мазнини.

Кой използва различните видове протеини

След Крал Креатин протеинът е най-„махленската“ добавка, т.е. приемът ѝ е масов. Когато минавате покрай училищните лостове, на които сте си играли като малки и чуете тежкия рап на 2Pac, излизащ от някоя блутут колонка, се сещате и за 2-pack промоциите на онлайн магазин за хранителни добавки Workout.bg, но няма да вдигаме завесата прекалено... очаквайте скоро!

Най-вероятно трениращите там вече са се заредили с хранителни добавки от този онлайн каталог, така че какво друго ви остава, освен и вие да минете по реда си и да го направите.

Суроватъчен протеин за по-добър сексуален живот

Качеството на сексуалния ви живот със сигурност не е на дневен ред докато тренирате, но тренировката все някога ще приключи и няма да е лоша идея да се приберете при половинката си. А като заговорихме за половинки...

Всеки човек, посветен на тренировките, е чувал партньорът му да споменава, че откакто тренира по-сериозно изглежда добре, но пък сексуалният живот не върви по най-гладкия сценарий така, както е било преди. Намерихте ли се в предходното изречение?

Решението

Решението ви е доста лесно всъщност – суроватъчен протеин или всички негови модификации. Да, тук някои биха казали да приемате трибулус терестрис (бабини зъби) – добавка, за която е доказано, че косвено подобрява секрецията на тестостерон в тялото на мъжа, но... нека дадем шанс и на добрия стар суроватъчен протеин.

Освен визията ви, този суплемент ще се погрижи да се чувствате заредени с енергия и сити през по-голямата част на деня – т.е. ще повлияе доста и на настроението ви. Ето защо не е лоша идея да се вгледате за малко в ефекта на протеиновите добавки върху качеството на вашия сексуален живот.

Протеинът не е вреден, трудно е да предозира с продукта и със сигурност няма да ви навреди да го употребявате в по-дълъг период от време (в препоръчителните дневни дози, разбира се). Не забравяйте да се възползвате от стотиците невероятни цени на Workout.bg и попълнете пропуските във вашия арсенал от хранителни добавки на ТОП производители преди да поемете по най-важния път – пътят към вас самите и постигането на добра визия и крепко здраве.