Ако ви се налага, подтикнати сте от вътрешно желание да подобрите езиковите си знания или просто искате да научите изцяло нов за вас чужд език, пред вас стои задачата да намерите мястото, което да ви даде тези знания.

Но преди да започнете да търсите конкретна езикова школа, трябва да изясните за себе си по какъв метод искате да придобиете желаните знания.

Начините за изучаване на чужди езици са доста, но като цяло в тях е залегнала еднаква доктрина и методи на преподаване.

Започва се с азбуката и постепенно се навлиза в детайли както за структурата и особеностите на езика, така и с не малко информация за граматическите правила, които ще ви дадат правилен изказ и свободно общуване.

По този начин се преподава в училищата и няма даден момент, в който да не сте преминали през това.

По този начин може би вече сте формирали оценката си за този метод на преподаване на чужд език и имате не малко съмнения за ефективността му.

Преподаването, следвайки строго определена рамка ви дава огромен обем от информация, която трябва да запаметите.

Това е не само трудно, но и натоварващо, защото ако изпуснете малка част от уроците, след това може да е трудно да наваксате.

За щастие има и не малко алтернативи, които могат не само лесно, но и значително по-бързо да ви дадат желаните темпове, с които да напредвате.

Ще ви разкажем за всички видове сугестопедични курсове, които могат да ви дадат знанията, които искате и най-важното свободата да се изразявате на чужд език.

Сугестопедични курсове – научете повече за тях и техните ползи

Сугестопедията е концепция, развита преди десетилетия от проф. д-р Георги Лозанов.

В основата й е залегнала идеята за ненасилствено обучение, което използва в максимална степен огромния потенциал на човешкия мозък и способността му за запаметяване.

С дидактични и артистични способи хората се освобождават от чувството за притеснение и могат да приемат огромен обем от информация, която лесно да обработят и запазят.

Така този метод е определен като педагогика с не само образователен, но и подчертано здравословен ефект върху хората.

Не случайно сугестопедията е призната за оригинална образователна система от ЮНЕСКО и то още през далечната 1978 година.

Курсът на преподаване има строго определена рамка, която се спазва от добре обучените преподаватели, каквито от могат да ви гарантират, че ще се заемат с вашето обучение.

Сугестопедията има 7 закона, които са залегнали в принципната й концепция и благодарение на тях курсистите постигат резултати, за които не са и мечтали.

В условия на спокойствие и любов, те могат напълно да се отпуснат и така не само да усвоят огромни количества нови знания, но и да се отпуснат да говорят.

Тези от вас, които вече са учили чужд език, са наясно с този проблем.

Натрупва се голям речников запас, усвоени са повечето граматически правила, но въпреки това, когато се наложи вие не може да се изразите свободно на чуждия език, който интензивно сте изучавали.

Не подценявайте факта, че не всички сугестопедични курсове се провеждат от правилно обучени учители.

Проучете добре различните школи, за да сте сигурни, че се доверявате на правилните хора, които ще ви помогнат да постигнете целите си.

Може спокойно да очаквате всички преподаватели да са преминали не само подходящото обучение, но и да имат валидните сертификати, които доказват компетенциите им за този тип дейност.

За кой са подходящи сугестопедичните курсове

Този тип обучение е еднакво подходящ както за възрастни, така и за деца.

Няма как да не отчетем факта, че за тези две групи подходът и начините за преподаване трябва да бъдат различни и това е отразено при изготвянето на обучителните програми.

За да може курсът да е наистина пълноценен и най-вече полезен, групите са малки.

По този начин курсистите се опознават значително по-бързо и процесът е значително ускорен.

С оглед на това, че нуждите на хората са различни, може спокойно да очаквате курсове както за начинаещи, така и за напреднали.

А за тези от вас, които имат знанията, но се притесняват да говорят, има специално разработени програми, които да им помогнат да преодолеят езиковата бариера и да започнат да общуват с лекота.