В столичния парк „Възраждане“ продължават да се реализират проектите, които целят да се подобри градската среда и в същото време възможностите на жителите на града за рекреация.

От сайта на Столична община става ясно, че парк „Възраждане“ се разпростира на 100 декара и това значително е подобрило състоянието на района.

Припомняме, че преди облагородяването на района, зоните, които в момента влизат в парковия участък, пустееха и бяха опасни за преминаване.

Цели 25 декара за водни забавления

При проверка на обекта, столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че тук е предвидено да се изгради и аквапарк. За целта е отреден парцел с големина 25 декара и паралелно с него ще бъде построен и паркинг, който да позволява на посетителите да паркират лесно и удобно.

Фандъкова припомни колко трудно е било за общината да се пребори за собствеността на парцелите, които понастоящем влизат в парковите предели.

Тя използва случая да припомни и за успехите на администрацията в реформирането на общинското дружество „Софийски имоти“, което към този момент работи в пълен синхрон с тях и благодарение на това проекти като този стават възможни.

5 открити и един закрит басейн

Това, което жителите и гостите на града могат да видят е само първият етап от изграждането на парка.

В момента вече тече изграждането на аквапарка с пет открити басейна и специална зона със закрит плувен басейн.

Към този момент текат довършителни дейности по строителството и изграждането на нужните съоръжения.

Стартовата площадка за пускане по пързалките е разположена на покрива на обслужващата сграда и така е спестено изграждането на специално съоръжение.

Закритият басейн има шест коридора и по проект е с размери 25 дължина и 15 метра широчина. На територията на комплекса ще бъде изграден и пункт за наливане на минерална вода.

В перспектива ще бъдат засадени над 600 дръвчета, като за тях е зелените зони ще има специално изградена поливна система.